StoryEditorOCM
ŠibenikPOHVALE I OD OPORBE Ante Rakić novi predsjednik Gradskog vijeća

Igrač s klupe postao zvijezda

Piše Zdravko PILIĆ
NIKŠA STIPANIČEV/HANZA MEDIA
22. prosinca 2016. - 14:55

'Naš novi predsjednik odradio je posao iznad očekivanja i postavio se baš kao profesionalac – izjavio je SDP-ov vijećnik Joško Šupe, očito impresioniran načinom na koji je Ante Rakić vodio svoju prvu sjednicu Gradskog vijeća u ulozi njegovog predsjednika.
No, "iznad očekivanja" je samo za one neupućene u lik i djelo 37-godišnjeg referenta za nabavu zaposlenog otprije tri godine u gradskoj Čistoći – za sve druge bilo je sasvim očekivano da će se i u ovoj ulozi stariji brat Rakić snaći kao "riba u vodi". U16, 17 godina koliko se bavi politikom – u HDZ je ušao nakon 3. siječnja 2000. godine, kada su iz njega svi izlazili, ili bolje reći bježali što ponešto govori i o karakteru – Rakić je u njoj prošao sito i rešeto. Bio je predsjednik Županijskog odbora Mladeži HDZ-a u dva mandata, predsjednik vijeća gradske četvrti Crnica u dva mandata, bio je vijećnik u županijskoj skupštini od 2005. do 2009. A potom je bio vijećnik u Gradskom vijeću grada Šibenika i potpredsjednik Gradskog vijeća u već dva mandata. I na koncu – ali ne i najmanje važno – Ante Rakić tajnik je Županijskog odbora HDZ-a, što će reći da je "desna ruka" predsjednika ŽO Nediljka Dujića i da je mjesto tajnika zaslužio kao jedan od najzaslužnijih za njegovu pomalo iznenađujuću pobjedu na unutarstranačkim izborima, u srazu protiv favoriziranih Gorana Pauka i Ante Kulušića.
– Ja sam sam predložio, što je u stranci i prihvaćeno, da naš prijedlog za predsjednika Gradskog vijeća nakon odlaska Ivice Poljička na mjesto državnog tajnika u ministarstvo kulture bude Anita Škugor Kodžoman. No, ona to na koncu nije prihvatila, povukla se iz privatnih razloga, pa sam ja prihvatio tu dužnost i mislim da sam je na svojoj prvoj sjednici odradio na jedan korektan način. I tako ću se i ubuduće ponašati. Pohvale od SDP-ovaca? A to je tako u politici. Jedanput te pohvale, drugi put će te malo pokuditi... – veli Ante Rakić. Privremeno rješenje HDZ-a na mjestu predsjednika Gradskog vijeća. Koje bi po svemu sudeći moglo potrajati. I za neke nove sazive, a ne samo aktualni. Jer ništa u nas nije tako trajno – i sjajno - kao privremena rješenja.

30. travanj 2024 06:00