StoryEditorOCM
ŠibenikSOKOL ČUVA TRADICIJU

I večeras je na šibenskoj rivi bilo friške ribe, radila je peškarija na otvorenom - mola, lignjuna, kozica, nešto škampa i mišancije

Piše Zdravko Pilić
27. srpnja 2024. - 20:42

To je već postalo tradicija. A počelo je nekako stidljivo, u ‘koroni‘, kada se šibenska pijaca prebacila na ‘on line‘, pa se tako oglašavala ponuda i potražnja domaće spize i lipih bokuna, a među njima i prodaja friške ribe s neke od još preostalih šibenskih ribarskih brodova. Jedan od tih ‘posljednjih mohikanaca‘ i čuvara tradicije je ‘Sokol‘ Petra Baranovića, čija je posada i ove subote navečer uplovila u šibensku luku s kašetama friške ribe. Dok su ga vjerne mušterije čekale na rivi, nedaleko mula Krke, odmaj ispod INA – ine benzinske pumpe.

image

Bilo je dvadesetak kašeta ribe

Bilo je, kao i obično, mola, lignjuna, kozica, nešto malo škampi i mišancije, što se razgrabilo brzo i efikasno. Do sljedeće objave na Fejsu – ‘Večeras stižemo u 19,40. Molimo biti oslobođeni od narudžbi unaprijed!‘

11. rujan 2024 23:51