StoryEditorOCM
ŠibenikSveti Florijan

I šibenski vatrogasci obilježili dan svog zaštitnika. Tim povodom će dobiti i novo navalno vozilo

Piše šibenski.hr
4. svibnja 2021. - 10:35

U povodu obilježavanja Dana sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca i Dana vatrogastva jutros su položeni vijenci i zapaljene svijeće uz kip sv. Florijana ispred Vatrogasnog doma u Šibeniku. Vijence su položili gradonačelnik Željko Burić i zamjenici gradonačelnika Danijel Mileta i Paško Rakić. Počast stradalim kolegama iskazali su i pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Grada Šibenika na čelu sa zamjenikom zapovjednika Miroslavom Bilušićem, a točno u 8,30 sati oglasile su se i sirene vatrogasnih vozila u trajanju od jedne minute.

Gradonačelnik Željko Burić u Vatrogasnom domu Šibenik razgledao je novo vozilo koje je nedavno dobila JVP Šibenik. Riječ je o teškom šumskom vozilu, vrijednom oko 2,5 milijuna kuna, a koje su šibenski vatrogasci dobili u sklopu projekta „Modernizacija vozila vatrogasnih postrojbi Republike Hrvatske“. Projekt, čija je vrijednost veća od 256 milijuna kuna, sufinanciran je u iznosu od 85% sredstvima europskih fondova, kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija, dok se preostalih 15%  osigurava iz Državnog proračuna.

JVP Šibenik u sklopu navedenog projekta dobit će i novo navalno vozilo, a preuzet će ga zapovjednik Volimir Milošević na svečanoj primopredaji koja će se održati danas u prostorima Državne vatrogasne škole u Zagrebu.

U spomen na sve stradale i umrle vatrogasce danas su položeni vijenci i zapaljenje svijeće kod centralnog križa na Gradskom groblju Kvanj. Počast stradalima iskazali su predstavnici Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije, JVP-a Šibenik i DVD-ova, župan Goran Pauk te gradonačelnik Željko Burić sa zamjenicima. Za duše preminulih vatrogasaca don Tuna Jozić izmolio je molitvu odrješenja čestitavši vatrogascima dan njihova zaštitnika sv. Florijana.

24. travanj 2024 10:33