StoryEditorOCM
ŠibenikSVI ZA PETRU KURSAN

I momci iz Air Soft kluba Ronin uključili su se u akciju pomoći za malu Šibenku, posjetili smo ih u Minerskoj

Piše Zdravko Pilić
13. veljače 2022. - 18:26

'I Petra bi htjela hodati' naziv je humanitarne akcije koja je pokrenuta lani da se maloj, teško bolesnoj Šibenki Petri Kursan pomogne u onom najosnovnijem i najelementarnijem – da stane na vlastite noge.

Petra je naime, rođena 31. listopada 2020. godine, a već pri porodu joj je utvrđen teški defotmitet donjih udova. Ima ukupno šest dijagnoza, i 100 – postotni invaliditet. Čeka je čitav niz operacija u narednim godinama, a ove su joj nedjelje odlučili pomoći članovi šibenskog Air Soft Kluba Ronin, koji su se skupili kod Tri hangara, u uvali Minerska. Dečki su organizirali susret/trening, na kojem su se skupili njihovi članovi i prijatelji iz cijele Hrvatske, a zabaviti su se mogli i šetači namjernici kojih je na šetnici u kanalu Svetog Ante popirilično. A usput i dati svoju donaciju za Petrino liječenje.

- Uvijek smo otvoreni za druženja s našim sugrađanima, ali i za humanitarne akcije, s plemenitom svrhom i ciljem, kao što je ova danas, kojima se rado odazivamo. Iako ovo oružje izgleda kao pravo, ovo su replike, igračke koje služe za zabavu, boravak u prirodi, druženje i opuštanje.' - kazao nam je Andrija Plenča, predsjednik ASK kluba Ronin.

Iz druženja je i došlo do ove humanitarne akcije, jer se član 'Ronina' Marko Lambaša poznaje s tatom od Petre, pa je i uzpoznao svoje kolege sa situacijom i dogovorio akciju. Kako su dečki u čitavoj Hrvatskoj dobro uvezani, u nedjelju se još jedan Air Soft klub u Istri odazvao i organizirao istu akciju, za pomoć Petri, kao i Šibenčani.

A prilog za Petru dali su Tomislav i Martina, koji su se zatekli na šetnici sa svojom 2,5 godišnjom kćerkicom Magdalenom, u čistoj prirodi, uz more. Redovno tu šetaju, uživaju na zraku, a obradovali su se kad su vidjeli da usput mogu i pomoći. Kako bi i njihova mala sugrađanka jednog dana šetala ovuda, kao i oni sami. Zastajali su pokraj air softaša mnogi, osobito najmlađi, malo su se, uz dozvolu roditelja i zabavljali, a kako je bio lijep dan, bilo je dosta i šetača, osobito mladih obitelji, s djecom i kućnim ljubimcima...

04. svibanj 2024 18:37