StoryEditorOCM
ŠibenikNajprestižnija priznanja

Hollywood ima Oscare, a šibenska gimnazija – 'Antune': Zlatni kipići Antuna Vrančića u rukama najboljih učenika i profesora (FOTO)

1. lipnja 2018. - 15:17

Hollywood ima Oscare, a šibenska Gimnazija – "Antune". Po 16. put dodijeljena su, u 12 kategorija, najprestižnija gimnazijska priznanja učenicima i profesorima ustanove koja nosi ime velikog Antuna Vrančića.

Slavlje je značajnije time što ove školske godine Gimnazija slavi rijedak i veliki jubilej – 80 godina postojanja.

"Antuna" za najboljeg učenika prvog razreda dobila je Lucija Marija Bilić, a u kategoriji drugaša najboljim je proglašen Zvonimir Perković. Martin Bunardžija dobitnik je"Antuna" za najboljeg učenika među trećim razredima, dok je ta titula među maturantima pripala Šimi Buhi.

Naj-učenikom u kategoriji društvenih znanosti proglašen je Petar Vrvilo – treće mjesto u državi iz povijesti – kojemu je ovo i četvrti "Antun" na polici, a Šime Lovrić – 12. mjesto u državi iz geografije – proglašen je za naj-učenika u kategoriji prirodnih znanosti.

Skupina učenika koja je radila na organizaciji glazbene manifestacije "Vrana" primila je "Antuna" za doprinos u izvannastavnim aktivnostima, dok je profesor Neven Đurić primio priznanje za najzaslužnijeg profesora za promicanje javne i kulturne djelatnosti škole, ali i ono za najboljeg profesora u 2018. godini. Muška i ženska odbojkaša ekipa slavile su u sportskim kategorijama.

Nagradu u kategoriji bivšeg poznatog učenika dobio je skladatelj Dušan Šarac, koji se prisjetio srednjoškolskih dana riječima:
– Dok smo išli u gimnaziju, jedva smo čekali da završimo, ali vrlo brzo nakon toga zaključili smo da su to najljepše godine života.

"Antun" je i ove godine bio humanitarnog karaktera, a sav prihod od prodaje ulaznica, kako je najavio ravnatelj Josip Paić, namijenjen je udruzi "Kamenčići".

U popratnom zabavno-glazbenom programu nastupila je klapa "Gimnazijalke", pobjednici "Vrane" – "Nameless" i Plesni teatar "Sjene", dok je gošća večeri bila pjevačica Ana Opačak.

Gimnazijsku feštu uveličali su i učenici Glazbene škole "Ivan Lukačić" i njihova "Projecta X", a maturanti su predstavili i ovogodišnji projekt nazvan "Filozofija/moda/umjetnost", koji su pripremili u sklopu nastave iz filozofije pod mentorstvom profesorice Nives Trive, prošetavši ispred vršnjaka po "daskama koje život znače" kao na modnoj pisti, u majicama s isprintanim izrekama slavnih filozofa iz povijesti.

04. svibanj 2024 00:25