StoryEditorOCM
ŠibenikBurno u Cestama Šibenik

Hoće li šibenski cestari prekinuti štrajk; danas su direktoru blokirali ulaz u tvrtku, a sutra se sastaju sa županom Markom Jelićem

Piše Šibenski.hr
3. srpnja 2023. - 14:40

 

Radnici Cesta Šibenik ušli su četvrti tjedan štrajka, no možda će sutrašnji sastanak sa županom Marko Jelićem biti prekretnica. Naime, sutra, 4. srpnja u 9 sati župan Jelić u zgradi županijske uprave u Šibeniku primit će Stjepana Lisičaka, predsjednika Sindikata prometa i veza Hrvatske (SPIVH) te Mladena Novosela, predsjednika Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH). Prekid štrajka bit će glavna tema tog sastanka, a nakon što završi  izjave novinarima najavili su Lisičak i Novosel.

Župan Jelić do sada se nije želio sastati s radnicima i njihovim sindikalnim predstavnicima, jer je čekao potvrdu o legalnosti štrajka. U petak je s Vrhovnog suda stigla odluka kako je štrajk legalan, pa sada nema nikavih prepreka za razgovore o novom kolektivnom ugovoru i ukidanju spornog Pravilnika o radu zbog kojeg su se radnici i pubunili.

image

 

 

Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

No, danas nije bilo posve mirno u Cestama Šibenik. Naime, radnici kojima se pridružilo i administrativno osoblje, blokirali su ulaz u tu županijsku tvrtku pa direktor Robert Miljković nije mogao ući. Zbog svega je uredovala i policija. Inače, cijelo vrijeme štrajka Miljković s radnicima nije pokušao razgovorati ni odgovoriti ih od štrajka. S druge strane, radnici su više puta isticali kako su direktoru "odbrojani dani" u Cestama.

07. svibanj 2024 11:45