StoryEditorOCM
ŠibenikVeći komfor otočanima

Hoće li obećanje biti ludom radovanje? Do Kaprija i Žirja električnim i eko-brodovima na hibridni pogon

19. studenog 2018. - 17:15

Hoće li se šibenski boduli do Kaprija i(li) Žirja voziti na električnim, odnosno popularnim eko-brodovima na hibridni pogon?

Mogli bi, barem ako je suditi po najavama iz splitske tvrtke "Catamaran Line" prezentiranima u ponedjeljak šibenskim novinarima na katamaranu "Bišovo".

No, to svakako neće biti sutra. To je perspektiva.

– Svakodnevno radimo na poboljšanju sigurnosti putnika i brodova. Nadam se da će to poboljšanje vidjeti i osjetiti svi putnici kad se ovog tjedna brod "Komiža" iz škvera vrati na liniju koja prometuje iz Šibenika do Žirja i Kaprija i natrag – kazala je Inge Šerić, članica Uprave tvrtke koja je osnovana 2017. godine, a koncesiju za ovu brzobrodsku liniju imaju u posljednje dvije godine.

Da je dosad u tome bilo problema, nije krio ni Igor Lučić, voditelj sigurnosti tvrtke, pogotovo zbog toga što je tvrtka "Linijska nacionalna plovidba", od koje je katamaran "Komiža" uzet u najam, upala u probleme i otišla u predstečaj, pa je tvrtka "Catamaran Line" od ove godine preuzela ne samo najam, nego i održavanje brodova i komercijalu.

Na obnovljenoj "Komiži" putnici će odsad moći popiti čaj i kavu, što dosad nisu mogli, a na njoj će se popraviti i mnoštvo sitnica koje se nisu vidjele, ali koje će puno značiti putnicima u smislu komfora. Sigurnost plovidbe i putnika ni dosad nikad nije bila ugrožena, rezolutan je Lučić.

Upravo zato da bi se približili potrebama ljudi, iz "Catamaran Linea" najavili su da će se vrlo skoro sastati s predstavnicima Kaprija i Žirja, te Šibenika, kako bi im pružili što bolju i potpuniju uslugu, ne samo u smislu prijevoza putnika, nego i priručnog tereta. Lučić je također odbio prigovore da tvrtka na ovu liniju šalje neiskusne kapetane.

– To nije istina, jer na koncu ne možete ni dobiti licenciju ako nemate kvalifikacije i uvjete koji uključuju i iskustvo – kazao je Lučić.

20. travanj 2024 14:17