StoryEditorOCM
ŠibenikDrugi krug izbora

HDZ ili SDP? Nema preporuka, odlučite sami što je najbolje za Šibenik i županiju

Piše Pišu: Katarina Rudan, Krešimir Gulin i Marina Jurković
23. svibnja 2017. - 12:28

U Mostu su još uvijek zakopčani na pitanje koga će od kandidata za šibensko-kninskog župana i gradonačelnika Šibenika podržati u drugom krugu.
– Most još uvijek formalno čeka službene rezultate izbora. Tada ćemo na našim stranačkim tijelima donijeti zaključke s kojima ćemo upoznati javnost. Da, još uvijek smo "zakopčani" – kazao nam je Ivica Ledenko, koji je bio kandidat Mosta za šibensko-kninskog župana.

Petar Baranović bio je kandidat Reformista za gradonačelnika Šibenika. Dobio je 4,12 posto glasova. Evo što on kaže na pitanje hoće li sugerirati svojim biračima da zaokruže Željka Burića ili Josipa Živkovića.
– Nikakve naputke nećemo davati. Pa mi smo reformisti i trudimo se promijeniti neka uvriježena pravila u hrvatskoj demokraciji. Držimo da nije pristojno davati sugestije. Pustit ćemo birače da glasaju po svojoj savjesti, odnosno da sami odluče što je bolje za naš grad – rekao je Baranović.

Kako nas je izvijestio Nikica Penđer, još uvijek aktualni dogradonačelnik Šibenika i čovjek koji je ušao u novi saziv šibenskoga Gradskog vijeća s koalicijske liste Hrast-HKS, oni se još uvijek nisu sastali i razgovarali o eventualnoj potpori kandidatima u drugom krugu.



Slično nam je kazao i Frane Malenica (HNS), kandidat za gradonačelnika Šibenika i predsjednik šibenskog HNS-a.
– Još uvijek ništa nije odlučeno po pitanju preporuke našim glasačima kome će dati svoj glas u drugom izbornog krugu. Mogu samo kazati da ćemo o tome odlučiti na Predsjedništvu koje će se sastati u roku od dva-tri dana – rekao je Malenica, dok je Stipe Petrina (NLSP), nositelj liste za Županiju, bio određeniji.
– Nećemo javno podržati ni jednog od kandidata za župana, ni Gorana Pauka (HDZ) ni Franka Vidovića (SDP). Ne volimo se miješati u takve igre. Jednostavno, želimo biti iznad svih i stvarati jednu novu političku klimu u kojoj nema laganja, varanja i krađe. U tom smislu, podržavajući jedne ili druge, svrstali bismo se u iste, a to ne želimo – odlučan je bio Petrina.

Iris Ukić-Kotarac (NLSP), kandidatkinja za gradonačelnicu Šibenika i nositeljica liste za Gradsko vijeće, na isto je pitanje odgovorila:
– Kao što sam izjavila u izbornoj noći, kandidata HDZ-a Željka Burića za gradonačelnika Šibenika nećemo podržati ni u jednom slučaju. Komu će pojedinačna podrška naših glasača ići, njihova je osobna stvar. Na tu temu nismo još raspravljali na tijelima stranke, a bez mišljenja naših članova i tijela nećemo davati nikakve preporuke. Tek nakon što se tijela sastanu, a za to ima vremena, donijet ćemo odluku hoćemo li podržati SDP-ova kandidata Josipa Živkovića i u kakvoj formi – zaključila je Ukić-Kotarac.

27. travanj 2024 12:43