StoryEditorOCM
ŠibenikTorta, šampanjac i fotografiranje:

Gubitak Knina i Tribunja nije pomutilo dobro raspoloženje u HDZ-ovom stožeru

5. lipnja 2017. - 01:19

U HDZ-ovim stranačkim prostorijama u Šibeniku, članovi i simpatizeri te stranke proslavili su premoćnu pobjedu u drugom izbornom krugu svojih kandidata za šibensko-kninskog župana i gradonačelnika Šibenika Gorana Pauka i Željka Burića, a čašom šampanjca uz neizbježnu dvostruku tortu i pjesmu nazdravilo se i novoj vodičkoj gradonačelnici Nelki Tomić i načelniku Općine Ružić Anti Pijuku.

Dobro raspoloženje nije pomutio izborni poraz bivše kninske gradonačelnice Josipe Rimac i tribunjskog načelnika Damira Pilipca jer, kako je kazao župan Pauk, razloge gubitka gradonačelničkog mjesta u Kninu tek treba temeljitije analizirati i čestitati Marku Jeliću zasluženu pobjedu.

- Županija je i do sada skrbila o Kninu koliko god je mogla, a istu politiku nastavit ćemo i dalje bez obzira na to što je gradonačelnički mandat osvojio netko drugi-istaknuo je Pauk.

Dodao je, također, kako se i u Tribunju dogodilo iznenađenje budući da je u pitanju općina koja je, objasnio je novi-stari župan, posljednje desetljeće iznimno kvalitetno radila pod Pilipčevim vodstvom.

- Puno je toga napravljeno u Tribunju, od veletržnice, rive, vrtića, škole, pa do ambulante i obale, no očito je da u politici nema pravila. Stvarno mi je teško kazati koji je stvarni razlog poraza Damira Pilipca. Možda je načelnik tek bio previše samozatajan. To je samo moja procjena. Možda se u javnosti nije obznanjivalo baš sve što se i kako radilo, a očito je to potrebno u današnje vrijeme jer ukoliko nije objavljeno-kao da se nije ni dogodilo-rekao je Pauk.

Što se njega osobno tiče, osvajanje trećeg mandata na čelu Šibensko-kninske županije bilo je očekivano jer je, objasnio je, vodio pozitivnu kampanju u kojoj se usredotočio na konkretne projekte koji su odrađeni, ali je i naznačio buduće.

- Mislim da su to birači prepoznali i da su se, za razliku od negativnih kampanja, opredjelili za onoga tko govori realno, tko iznosi činjenice, a ne totalno crnilo i negativu, kako je to Franko radio. Nastojat ću opravdati svaki glas i potporu tako što ću realizirati ono o čemu sam govorio. Nitko više neće zaustaviti rast Šibensko-kninske županije-poentirao je Pauk te najavio projekte "teške" 30-ak milijuna kuna koje su, obznanio je, upravo ovih dana dobili "zeleno svijetlo" EU fondova, a u pitanju su Adriatic bussines centar u TLM-u te drniška i kninska poslovna zona.

I novi-stari šibenski gradonačelnik Željko Burić zahvalio se svima koji su mu dali glas i u prvom, i u drugom krugu.
- Postotak je manje važan, a puno važnija je poruka-moji sugrađani vjeruju u ono što smo radili, a da ćemo tako nastaviti i dalje, u iduće četiri godine, najbolje dokazuje vijest koja nam je stigla u subotu. Bila je izborna šutnja pa je nismo objavili. I službeno nam je, naime, potvrđeno da je prošao naš projekt Trokut Holiwork koji će Šibeniku donijeti novih 27 milijuna kuna za mladost, za znanje, za promjenu života naših građana nabolje-istaknuo je Burić.

26. travanj 2024 18:06