StoryEditorOCM
ŠibenikZlarin

Gradskoj upravi odobreno 150 tisuća kuna europskog novca za sufinanciranje preuređenja turističkog ureda

Piše Šibenski.hr
23. veljače 2021. - 09:18

Gradu Šibeniku odobreno 150 tisuća kuna za adaptaciju ureda Turističke zajednice Zlarin, priopćeno je iz gradske uprave.

Grad Šibenik prijavio je projekt ''Adaptacije ureda Turističke zajednice Zlarin'' na Javni poziv Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije - Program razvoja otoka u 2021. godini.

Odlukom o odabiru projekata Gradu Šibeniku odobreno je 150 tisuća kuna za financiranje projekta, a ukupna vrijednost projekta je 282.528,13 kuna, objašnjeno je.

Spomenuti program nastavlja pružati podršku malim, ali za unaprjeđenje života na otocima kapitalnim projektima. Cilj projekta je unaprjeđenje turističke infrastrukture na otoku Zlarinu, čime će se izravno pridonijeti povećanju dostupnosti relevantnih informacija i usluga. Kroz odobreni projekt će se, konkretno, adaptirati dotrajali prostor ureda TZ Zlarin, popraviti zidovi, zamijeniti postojeća stolarija i električne instalacije.

Grad Šibenik, inače, od 2015. godine kontinuirano aplicira na Program razvoja otoka Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Do sada su se kroz navedeni Program financirali projekti  izgradnje dječjih igrališta na otocima Krapnju i Žirju – 2015., dvije godine poslije sanirana je nerazvrstana cesta na Žirju, 2018. uređena je urušena šetnica na Krapnju, a naredne godine na Zlarinu je izgrađen sportski park. Iste, 2019., Grad je nastavio sa sanacijom mreže nerazvrstanih cesta na Žirju, a 2020. iz istih sredstava sufinancirana je sanacija krovišta ambulante na Kapriju. 

18. travanj 2024 02:05