StoryEditorOCM
ŠibenikUtemeljitelji HDZ podržavaju Plenkovića i traže analizu izbora:

Gradski odbor grada Knina nije prepoznao političko stanje i iznimnu političku važnost HDZ-a

Piše šibenski.hr
10. lipnja 2017. - 16:07


Utemeljitelji HDZ-a Šibensko-kninske županije daju punu potporu predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću u nastojanju očuvanja stabilnosti, okupljanju parlamentarne većine i nastavku uspješnog rada Vlade RH, a u interesu  političke i gospodarske stabilnosti Hrvatske, navodi se među ostalim u priopćenju kojeg potpisuje predsjednik Zajednice utemeljitelja „dr. Franjo Tuđman" Šibensko-kninske županije Ivica Bratić.



Ujedno se zahvaljuju građanima Šibensko-kninske županije i cijele Hrvatske na ukazanom povjerenju na lokalnim izborima na kojima je HDZ trijumfalno pobijedio. Posebno zadovoljstvo izražavaju zbog rezultata stranke u većim gradovima, poput Splita i Dubrovnika gdje HDZ nije obnašao vlast u prošlom mandatu. Međutim, s rezultatima HDZ-a u nekim općinama i gradovima nisu zadovoljni.

- Moramo istaknuti da izborni rezultat u gradu Kninu i ostalim općinama i gradovima u kojima HDZ nije postigao očekivane rezultate, gdje su na žalost isti posljedica zasićenosti dosadašnjim vodstvom,  jesu izostanak kvalitetnog programa i propuštanja prilike da se na ovim lokalnim izborima iziđe s novim svježim ljudima i idejama koje glasači tradicionalno podržavaju.

Utemeljitelji Šibensko-kninske županije, na žalost, su bezuspješno ukazivali na problem nedovoljne podrške čelnika i kandidata na izborima za gradonačelnike i načelnike od strane birača. Odgovornost za takvo stanje u prvom redu snosi gradski odbor HDZ-a grada Knina i općinski odbori koji nisu prepoznali potrebe i očekivanja birača te kako odgovoriti na takve zahtjeve i izazove.



Posebno se treba istaknuti da Gradski odbor grada Knina nije prepoznao političko stanje i iznimnu političku važnost HDZ-a i izbornih rezultata u gradu Kninu, stoji u ptiopćenju.
 
Zbog toga smatraju da je u ovom trenutku potrebno napraviti promjene u lokalnom stranačkom vodstvu te imenovati povjerenstva koja bi stranku vodila u tim promjenama. Na kraju, predlažu da stranka provede detaljnu analizu izbornih rezultata za Šibensko-kninsku županiju na svim razinama, a sve s ciljem poboljšanja i stjecanja boljih rezultata Hrvatske demokratske zajednice.
 
 



 

16. travanj 2024 14:39