StoryEditorOCM
ŠibenikUoči početka protupožarne sezone

Gradonačelnik Željko Burić primio predstavnike JVP Šibenik i gradskih DVD-ova<br />  

Piše šibenski.hr
28. svibnja 2018. - 18:53

U povodu mjeseca svibnja ujedno i Mjeseca zaštite od požara te uoči početka protupožarne sezone u Uredu gradonačelnika danas je održan tradicionalni prijem zapovjednika Javne vatrogasne postroje Šibenik i zapovjednika devet gradskih Dobrovoljnih vatrogasnih društava – Šibenika, Brodarice, Zablaća, Zatona, Grebaštice, Perkovića, Zlarina, Kaprija i Žirja. Vatrogasce s područja grada Šibenika primio je gradonačelnik Željko Burić sa zamjenicima Danijelom Miletom i Paškom Rakićem.

„Još jednom želim istaknuti zahvalnost za izniman napor i trud koji ste iskazali tijekom izuzetno zahtjevne prošlogodišnje protupožarne sezone te se nadam kako će ova biti nešto lakša. Grad Šibenik koliko je god moguće nastoji pratiti potrebe Javne vatrogasne postrojbe i DVD-ova zbog čega smo gradnju novog Vatrogasnog doma istaknuli kao jedan od naših prioriteta. Taj projekt važan je ne samo zbog boljih tehničkih uvjeta koje profesionalno vatrogastvo zaslužuje, već i zbog daljnjeg infrastrukturnog razvoja grada Šibenika.“, kazao je gradonačelnik Željko Burić.

Zapovjednici DVD-ova i JVP grada Šibenika gradonačelnika su izvijestili o aktivnostima i pripremama za predstojeću protupožarnu sezonu. Istaknuto je kako su u proteklom razdoblju, zahvaljujući odrađenim aktivnostima u sklopu Programa javnih radova, učinjeni veliki pomaci u čišćenju protupožarnih putova na širem području grada.

Zapovjednik JVP-a grada Šibenika Volimir Milošević zahvalio se gradonačelniku na prijemu te istaknuo najčešće probleme s kojima se susreće profesionalno i dobrovoljno vatrogastvo u gradu Šibeniku, poput infrastrukturnih i financijskih problema te neadekvatne opreme.

„Unatoč svim problemima, nadolazeću protupožarnu sezonu dočekujemo spremni. Šibenski vatrogasci i dalje su najjača vatrogasna snaga na području naše županije. U prosjeku godišnje odradimo 500 do 700 intervencija, a nerijetko djelujemo i na području drugih jedinica lokalne samouprave u Šibensko-kninskoj županiji, iako nas mnoge od njih u tome financijski ne potpomažu.“, kazao je zapovjednik Milošević.

 

03. listopad 2023 18:56