StoryEditor
ŠibenikNovo ruho

Gradonačelnik Željko Burić otvorio trim stazu na Šubićevcu, a novu podlogu u sportskoj opremi isprobali zamjenici Mileta i Rakić

Piše Šibenski hr.
9. travnja 2021. - 12:49
Otvorena trim staza na ŠubićevcuGrad Šibenik

Gradonačelnik Željko Burić otvorio je danas uređenu trim stazu na Šubićevcu. Staza dužine oko 630 metara obnovljena je u sklopu projekta „Uređenje poučne staze u okviru značajnog krajobraza Gvozdenovo-Kamenar“, a projekt je financiran u stopostotnom iznosu europskim sredstvima, objavila je gradska uprava.

„Ova staza je već godinama jedno od omiljenih okupljališta šibenskih rekreativaca, sportaša trkača i šetača. Svi oni sada imaju mogućnost provoditi svoje slobodne i sportske aktivnosti na uređenoj stazi s novom podlogom. “, kazao je gradonačelnik Željko Burić dok su stazu kratkom utrkom isprobala dvojica zamjenika gradonačelnika Danijel Mileta i Paško Rakić te tajnik Zajednice sportova grada Šibenika Dario Kulušić.

Na novouređenoj stazi svoj trening danas su odradili i polaznici OKK „Dražen Petrović i Hrvačkog kluba Šibenik.

Osim uređenja staze, u sklopu projekta, postavljene su i edukacijsko-informativne table o mediteranskim šumama, kao i važnosti očuvanja šuma i zaštite okoliša. Uzduž staze postavit će se i četiri multifunkcionalne klupe za odmor čime će Šubićevac dobiti poučnu stazu namijenjenu svim generacijama.

Ukupna vrijednost projekta je 716.050,00 HRK, a u iznosu od 100 % je financiran iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj u okviru tipa operacije 8.5.2 „Uspostava i uređenje poučnih staza, vidikovaca i ostale manje infrastrukture“ i podmjere 8.5 „Potpora za ulaganja u poboljšanje otpornosti i okolišne vrijednosti šumskih ekosustava“.

Stvarno utrošena sredstva koja su se odnosila na nabavu radova uređenja poučne staze, izradu edukacijskih ploča i edukativnih klupa za odmor i rekreaciju te troškove izrade projektno-tehničke dokumentacije iznose ukupno 631.625,00 kuna sa uključenim PDV-om te je potpuni iznos odobren za refundaciju od strane Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

13. svibanj 2021 16:42