StoryEditor
ŠibenikŽeljko Burić

Gradonačelnik Šibenika ponosan na svoje sugrađane: Posebno su me oduševili navijači i brojne druge udruge koje su se stavile na raspolaganje

Piše šibenski.hr
23. ožujka 2020. - 10:01
Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

U obraćanju na Radio Ritmu šibenski gradonačelnik Željko Burić zahvalio je i čestitao svojim sugrađanima na discipliniranom ponašanju tijekom krize izazvane koronavirusom:

- Mislim kako možemo biti ponosni na to kako grad funkcionira. Sva ograničenja su se poštovala koliko je to bilo moguće. Inače, mogu kazati kako su u borbi protiv virusa daleko najefikasnije upravo one najjednostavnije mjere. A to su pranje ruku, držanje distance, izbjegavanje druženja... Šibenik je minulih dana pokazao da se to može ispoštovati- kazao je Burić.

On je istaknuo kako opskrba funkcionira normalno, bez obzira na ograničenja rada trgovina, pa i najnoviju odluku o zatvaranju tržnica:

- To su mjere koje treba ispoštovati bez pogovora. No, unatoč njima, svi naši sugrađani mogu dobaviti ono što im je najnužnije u ovim trenucima- poručio je Burić.

Šibenski gradonačelnik po struci je liječnik, pa nije mogao pobjeći od toga da udijeli i neke zdravstvene savjete:

- Ja mogu samo ponoviti ono što ovih dana govore moje kolege. A to je da svi oni koji osjete neke simptome ne moraju odmah hrliti u zdravstvene ustanove. Najprije se treba javiti telefonom svom obiteljskom liječniku. Iz iskustva drugih zemalja, prije svega Italije, vidimo koliko je važno u vrijeme ove ugroze zaštititi zdravstvene ustanove i liječnike. Na sreću, u našem gradu nemamo alarmantnih situacija glede koronavirusa. Rekao bih da je epidemiološka situacija u Šibeniku dosta povoljna- veli prvi čovjek Šibenika.

On je komentirao i činjenicu da se veliki broj udruga i pojedinaca stavio na raspolaganje svojim starijim i nemoćnim sugrađanima:

- Veliko hvala svima! Osobno, najpozitivnije iznenađenje su mi naši navijači- Funcuti. Naravno, tu je još i niz braniteljskih udruga... Sve njih preusmjeravamo na Crveni križ koji koordinira rad na terenu. Oni točno znaju lokacije i imena svih naših sugrađana kojima je pomoć potrebna u ovim trenucima- istaknuo je Burić.

Gradonačelnik Šibenika poslao je poruku svim gospodarstvenicima kojima je kriza izazvana koronavirusom nanijela štetu u poslovanju:

- Poduzetnici u Šibeniku neće biti u nepovoljnijoj poziciji od svojih kolega u drugim gradovima u Hrvatskoj- zaključio je Burić.

#ŽELJKO BURIć

Izdvojeno