StoryEditorOCM
ŠibenikNovi- stari direktor

Gradonačelnik mu potvrdio novi mandat: Novica Ljubičić još će četiri godine biti direktor ‘Zelenog grada‘

Piše Zdravko Pilić
16. travnja 2020. - 11:55

Novica Ljubičić novi je stari direktor 'Zelenog grada'. U četvrtak, 16. travnja gradonačelnik Željko Burić, u svojstvu skupštine gradskom komunalnog poduzeća imenovao ga je na još jedan četverogodišnji mandat, nakon provedenog javnog natječaja – objavljen u Slobodnoj Dalmaciji - na koji je pristigla samo prijava – ona Novice Ljubičića. Prethodno je Nadzorni odbor tvrtke u sastavu Tome Lokas, Vinko Barišić, Nikola Baraka, Perica Milković dao isti takav prijedlog gradonačelniku, što je uobičajena procedura izbora direktora.

Novici Ljubičiću novi će mandat početi teći 3. svibnja a na prvi je stupio s mjesta dugogodišnjeg pročelnika Ureda župana Gorana Pauka, kojem je bio desna ruka. U 'Čistoći' je naslijedio Sanju Čatlak, koja je u prosincu te iste, 2016. godine preuzela rukovodće mjesto u 'Ljekarne' Šibenik. Novica je preživio i spajanje 'Čistoće' i 'Zelenila' u jednu tvrtku, 'Zeleni grad' što je bio potez na koji se gradonačelnik Burić odlučio nakon osvajanja svog drugog mandata.

'Još jedan mandat na čelu Zelenopg grada iskoristit ćemo da usavršimo sustav odvojenog prikupljanja otpada, da povećamo broj podzmenih kontejnera u starom dijelu grada, da povećamo broj zelenih površina i poboljšamo njihovo održavanje, uz ugradnju nvodnjavanja tamo gdje je to moguiće. Nastojat ćemo podignuti komunalni standard grada Šibenika koliko je u našoj moći. Nije idealno, ali borimo se, uz podršku građana koji su bili skeptični kad smo uklanjali kontejnere i dijeli kante, ali sad su uz nas, jer vide da sustav ipak funkcionira. A bilo bi još i bolje kad bi uz pomoć komunalnog odjela grada Šibenika uspjeli malo stisnuti neodgovorne koji odlažu smeće tamo gdje mu nije mjesto, uz pooštrene sankcije i veće kazne.' - kazao nam je Ljubičić koji je 1966. godište.

S 54. godine u životnom kalendaru ima još dovoljne snage da sve ovo što je nabrojio i ostvari.
Inače, prije novog mandata na čelu 'Zelenog grada' špekuliralo se da bi Ljubičić mogao preuzeti i čelno mjesto u šibenskim 'Cestama'. No, sve je aktivnosti oko toga, iz razumljivih razloga, zaustavila epidemija korone – stoj di jesi. Ili po novome - ćući kući!

23. travanj 2024 06:43