StoryEditor
ŠibenikSastajalište mještana

Gradonačelnik Burić u Grebaštici posjetio obnovljene društvene prostorije sufinancirane iz gradskog proračuna

Piše Šibenski.hr
7. travnja 2021. - 14:11
Grad Šibenik

Završena je rekonstrukcija prvog kata Vatrogasnog doma u Grebaštici. Obnovljeni prostor obišao je danas gradonačelnik Željko Burić sa suradnicima u nazočnosti predsjednika Mjesnog odbora Grebaštica Donja Branka Perana te predstavnika Dobrovoljnog vatrogasnog društva Grebaštica, objavila je gradska uprava.

Navedeni prostor koristit će se za redovne aktivnosti i potrebe tamošnjeg DVD-a te će ga, za potrebe organizacije sastanaka i ostalih aktivnosti, koristiti i dva mjesna odbora - Grebaštica Donja i Grebaštica Gornja. Prostorije će biti na raspolaganju i lokalnom stanovništvu te raznim udrugama i organizacijama kao što su TZ Grebaštica, Malonogometni klub "Grebaštica", Društvo sportske rekreacije "Grebaštica", UHBDDR "Grebaštica", Udruga pčelara i KUD "Bedem".

-Riječ je o manjem, no važnom projektu za stanovnike Grebaštice budući da je namijenjen upravo njihovih aktivnostima. Novouređenim prostorom upravljat će Mjesni odbor, a vjerujem da će jednom kada epidemiološka situacija to dozvoli postati mjesto susreta te brojnih aktivnosti i sadržaja za ovdašnje stanovnike. - kazao je gradonačelnik Željko Burić.

Ukupna vrijednost projekta je 339.067,80 kuna (bez PDV-a). Sufinanciran je iz tipa operacije 7.4.1. "Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu" Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u iznosu od 214.962,50 kuna.

Prostor od 106 četvornih metara  kompletno je rekonstruiran te su izvršeni zidarski, keramičarski, stolarski i izolaterski radovi. Postavljene su vodovodne i kanalizacijske instalacije i kupaonski elementi, opremljen je namještajem i audio-vizuelnim uređajima, navodi se u priopćenju gradske uprave. 

15. svibanj 2021 04:16