StoryEditorOCM
ŠibenikŠIBENIK KAO PRIMJER

Gradonačelnik Burić i ministar Erlić razgledali novi mural na Vidicima: iza svega se krije sjajna priča

Piše Šibenski.hr
5. prosinca 2023. - 19:39

Oslikani mural u Ulici Stjepana Radića u gradskoj četvrti Vidici razgledali su danas ministar regionalnog razvoja i fondova EU Šime Erlić i gradonačelnik Željko Burić. Mural je oslikan u povodu konferencije „Dani regionalnoga razvoja i EU fondova“ koja se održava u Šibeniku od 7. do 9. prosinca 2023. g., kao i desete obljetnice članstva Republike Hrvatske u EU.

„Mural su izradili umjetnici skupine Graffiti na gradele na inicijativu Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova, a ideja nam je da se naprave i u drugim hrvatskim gradovima kako bismo dodatno ukazali na uspješne priče financirane EU fondovima. Šibenik smo odabrali kao prvi grad jer je izvanredan primjer pozitivnih učinaka, ali i zato jer je domaćin naše godišnje konferencije koja će biti posvećena iskustvima korisnika i završetku proteklog programskog razdoblja. Koristim ovu priliku i da pozovem sve one koji mogu da dođu u subotu 9. prosinca i besplatno obiđu znamenite šibenske tvrđave te da se pridruže programu koji organiziramo od 10 do 13 sati na Poljani“, izjavio je ministar Erlić.

U sklopu „Dana regionalnog razvoja i EU fondova“ bit će riječi o uspješnom povlačenju sredstava, ali i o izazovima koji su pred sustavom kako bi se nastavilo s dosadašnjom praksom. Na konferenciji, koja se održava u Konvencijskom centru u Amadria parku, planirano je i predstavljanje ITU mehanizma u svih 22 grada, među kojima je i grad Šibenik.

„Zadovoljstvo nam je još jednom biti domaćinom ove velike konferencije i to baš u godini kada Hrvatska zaključuje financijsku omotnicu 2014.-2020. te jubilarnoj godini našeg EU članstva. Europski fondovi promijenili su Šibenik na bolje, a naš je cilj njihovo korištenje i u budućnosti“, kazao je gradonačelnik Željko Burić.

Mural oslikan u gradskoj četvrti Vidici izradili su umjetnici iz kolektiva Graffiti na gradele, a glavni motiv su mu revitalizirane šibenske tvrđave i ulaganje u kulturu kao primjer benefita ulaska Hrvatske u EU. Inicijator i naručitelj projekta je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU.

Ulaz na sve tri šibenske tvrđave bit će slobodan za sve posjetitelje u subotu, 9. prosinca 2023.

01. svibanj 2024 17:41