StoryEditor
Šibenik"48 sati" na skupu u Šibeniku

Gradonačelnici i poduzetnici na jednom mjestu: raspravljaju kako razvijati lokalnu zajednicu na obostrano zadovoljstvo

Piše šibenski.hr
28. studenog 2019. - 16:22

U Amadria Parku u Šibeniku  održava se  11. godišnji Susret gradonačelnika i poduzetnika „48 sati“, koji organiziraju Udruga gradova u Republici Hrvatskoj i poslovni tjednik Lider. 

Susret okuplja oko 400 sudionika, predstavnika javnog i privatnog sektora, s ciljem poticanja razvoja lokalnih jedinica te predstavljanja  uspješnih primjera i iskustva u područjima od zajedničkog interesa gradonačelnicima i poduzetnicima.

Gradonačelnik Željko Burić okupljenima je danas održao izlaganje na temu investicijskih mogućnosti grada Šibenika te je predstavio aktualne projekte na području grada. Prezentacija je obuhvatila prikaz područja grada za moguća ulaganja i investicije od obale do zaleđa s naglaskom na područje nekadašnje tvornice TEF, odnosno Batižele.

„Šibenik je grad koji je koristeći europski novac napredovao u svakom pogledu. Ključan napredak ostvaren je u turizmu, ali smo bili svjesni da se ne možemo osloniti isključivo na njega. Zbog toga potičemo projekte koji pridonose gospodarskom rastu, ulažemo u visoko obrazovanje i jačamo prometnu infrastrukturu.“, kazao je, između ostalog, gradonačelnik Željko Burić.

Današnji program u Amadria Parku započeo je izlaganjem ministra uprave Ivana Malenice na temu 'Optimalizacija jedinica lokalne samouprave i e-servisi'.

11. godišnji Susret gradonačelnika i poduzetnika otvoren je sinoć, u nazočnosti predsjednika Udruge gradova Željka TurkaMiodraga Šajatovića, predstavnika tjednika Lider, župana Goran Pauka, gradonačelnika Željka Burića i ministra uprave Ivana Malenice. Sinoć je prikazan  i kratki video o gradu Šibeniku koji je izrađen tijekom ove godine za potrebe prezentacije Grada Šibenika u Milanu.

Program Susreta nastavlja se u poslijepodnevnim satima i tijekom sutrašnjeg dana panelima i okruglim stolovima na temu mogućnosti koje stoje na raspolaganju gradovima za unapređenje kvalitete života.

 

Izdvojeno

27. studeni 2020 21:10