StoryEditor
ŠibenikOtvorena javna nabava

Grad Šibenik za potrebe Hrvatskog centra koralja Zlarin kupuje brodicu na električni pogon te dva električna vozila

Piše Šibenski.hr
14. siječnja 2020. - 15:30
rgx time: 1.3113021850586E-5

Grad Šibenik je pokrenuo postupak javne nabave plovila i vozila za potrebe projekta Hrvatski centar koralja Zlarin, a procijenjena vrijednost nabave iznosi oko 2,3 milijuna kuna bez PDV-a - priopćeno je iz šibenske gradske uprave.

- Predmet nabave je brodica na električni pogon za 12 putnika i dva člana posade s prostorom za prijevoz i rukovanje ronilicom (ROV-om), te s ekranom za prikaz njenog podmorskog djelovanja. Brodica će biti namijenjena za korištenje i u ljetnim i u zimskim uvjetima, te će biti omogućen pristup i prijevoz osoba s invaliditetom. Električna brodica će se koristiti za potrebe provedbe mjera za praćenje ciljnih vrsta i staništa, te za prijevoz istraživača i znanstvenika, provedbu interpretacijsko-edukativnih programa za djecu i mlade te organiziranje turističkih tura. Također, nabavit će se i dva električna vozila za prijevoz posjetitelja Hrvatskog centra koralja, od čega će jedno imati 8 sjedala, a drugo 6 sjedala te mogućnost prijevoza osobe u invalidskim kolicima - najavljeno je u priopćenju.

Napominje se također da zainteresirani gospodarski subjekti svoje ponude mogu dostaviti do 20. veljače 2020. u 13 sati, a svu potrebnu dokumentaciju mogu pronaći na: https://eojn.nn.hr/

Ukupna vrijednost projekta Hrvatski centar koralja Zlarin je oko 24,1 milijun kuna, a rok provedbe je 36 mjeseci. Partneri na projektu su Javna ustanova za upravljanje zaštićenim područjima i drugim zaštićenim dijelovima prirode Šibensko-kninske županije – Priroda, Turistička zajednica Zlarin i Udruga za zaštitu prirode i okoliša te promicanje održivog razvoja Argonauta.

Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije u okviru Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“
 

# ELEKTRIčNBI POGON

Izdvojeno