StoryEditorOCM
Šibenikkošarkaški mozart

Grad Šibenik objavio program obilježavanja 58. rođendana Dražena Petrovića, sve počinje na Baldekinu

Piše Šibenski.hr
19. listopada 2022. - 15:19

Grad Šibenik će i ove godine obilježiti rođendan velikana hrvatske i svjetske košarke Dražena Petrovića.

Kako su obavijestili iz Gradske uprave, središnja manifestacija održat će se kod spomenika Draženu Petroviću na Baldekinu u subotu, 22. listopada, s početkom u 10:30 sati. Tada će u zrak biti pušteno 58 balona u znak sjećanja na košarkaškog Mozarta, a pred spomenik će se položiti vijenci i zapaliti svijeće.

Nakon prigodnog programa kojega će voditi učenici učiteljice Ivane Guberina iz OŠ "Juraj Šižgorić", a u kojemu će sudjelovati i klapa Sebenico, vijenci će biti položeni i kod Draženovog koša u Ulici Petra Preradovića.

U organizaciji OKK Dražen Petrović u subotu i nedjelju, 22. i 23. listopada, održat će se i 21. KUP Dražena Petrovića u košarci na kojemu sudjeluju ekipe: ŠK "Dražen Petrović" Šibenik, ŠK "Zadar" Zadar, KK "Vodopad" Jajce (BiH) i KK "DOŠK" Drniš.

Utakmice će igrati u Sportskoj dvorani Baldekin u subotu od 8:45 sati te u nedjelju od 9:30 sati, a podjela priznanja održat će se u nedjelju u podne, također u Sportskoj dvorani Baldekin.

U čast našem legendarnom Draženu, za subotu je najavljeno i sedmo izdanje cestovnih atletskih utrka "Šibenskih deset“ i "Draženova četvorka“- Prvenstvo Hrvatske u cestovnom trčanju.

Start utrke na deset kilometra "Šibenskih deset“ predviđen je u 11 sati, dok će se "„Draženova četvorka" trčati od 12.30 sati. Start obje utrke bit će na šibenskoj rivi. S početkom u 9:30 sati, također na šibenskoj rivi, održat će se i dječja utrka.

16. travanj 2024 11:53