StoryEditorOCM
Šibenikzahtjev gradonačelnika

Grad Šibenik i službeno zatražio donošenje odluke o proglašenju stanja velike nesreće

Piše Šibenski.hr
14. srpnja 2022. - 15:20

Dan nakon katastrofalnog požara koji je poharao područje Rasline i Zatona, Željko Burić, gradonačelnik grada Šibenika zatražio je od  Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije donošenje odluke o proglašenju stanja velike nesreće za područje zahvaćeno požarom, odnosno Grada Šibenika.

"Dana 13. srpnja 2022. godine, načelnik Stožera civilne zaštite Grada Šibenika Danijel Mileta sazvao je sjednicu Stožera civilne zaštite Grada Šibenika u 17. 45 sati zbog požara koji je u 11. 14 sati istog dana, planuo na području Mrdakovice te se,  nošen jakim vjetrom promjenjivog smjera, proširio na područje između Zatona, Rasline i Vodica.

Unatoč iznimnim naporima oko 250 vatrogasaca i 55 pripadnika Hrvatske vojske, 3 canadaira, kao i pomoći mještana požarom ugroženih naselja, gasitelji nisu stavili pod kontrolu požar koji je zahvatio površinu od oko 3000 hektara zemljišta, niti u jutarnjim satima 14. srpnja 2022. godine.  Stoga su na gašenje požara u jutarnjim satima upućena tri Canadaira i dva Air Tractora.

Prema trenutno dostupnim informacijama izgorjelo je više objekata na području Rasline  i Zatona. Točan broj izgorjelih objekata bit će poznat nakon obilaska terena. Zbog navedenog tražimo proglašenje velike nesreće za područje Grada Šibenika – stoji u zahtjevu kojega je potpisao šibenski gradonačelnik Burić.

18. srpanj 2024 10:40