StoryEditorOCM
ŠibenikSimbolična donacija

Grad Šibenik darivao šibensku bolnicu. Dobili su uređaje za dezinfekciju prostora vrijedne 50-ak tisuća kuna

Piše šibenski.hr
17. veljače 2021. - 12:54

Gradonačelnik Šibenika Željko Burić uručio je danas ravnateljici Opće bolnice Šibensko-kninske županije Sanji Jakelić uređaje za dezinfekciju prostora; 18 UV-C svjetiljki OSRAM AirZing PRO i četiri UV-C uređaja za pročišćenje zraka Flow 72W.

- Ovom simboličnom donacijom željeli smo iskazati svoju zahvalnost zdravstvenim djelatnicima i bolničkom osoblju na svom trudu i naporu koje predano ulažu u borbi protiv pandemije virusa COVID-19. Uređaje za dezinfekciju osigurala je naša domicilna tvrtka, UV ready d.o.o., što mi je posebno drago. Još jedno zahvaljujem na dosadašnjem angažmanu, kojim ste osim adekvatne medicinske skrbi, postigli i da se naši sugrađani u ovim zahtjevnim okolnostima osjećaju sigurno.“, kazao je gradonačelnik Željko Burić.

Spomenute lampe pomažu u dezinfekciji prostora u kojima se vrše pregledi pacijenata te samim time služe zaštiti zdravstvenih djelatnika i svih korisnika bolničkih usluga, a bit će postavljene na Odjelu za radiologiju. Vrijednost donacije je 49.750 kuna.

Ravnateljica šibenske bolnice Sanja Jakelić zahvalila se Gradu Šibeniku na vrijednoj donaciji te je istaknula kako će navedeni uređaji pripomoći dodatnoj zaštiti pacijenata i zdravstvenog osoblja.

18. travanj 2024 07:19