StoryEditor
ŠibenikNAKON 'PERFOMANSA'

Goran Macura više nije domar škole u Brodarici - prestao mu je ugovor o radu; S bolovanja se na posao vratio stari podvornik

Piše Ante Talijaš
29. siječnja 2019. - 12:41

-Zbog povratka privremenog odsutnog radnika na radno mjesto, odnosno ispunjenja uvjeta iz članka 3. sklopljenog Ugovor o radu, radniku Goranu Macuri zaposlenom na radnom mjestu domara u Osnovnoj školi 'Brodarica' na određeno vrijeme, prestao je Ugovor o radu – doznajemo iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Naime, Goran Macura u brodarićkoj osnovnoj školi je zadnja tri mjeseca mijenjao dosadašnjeg dugogodišnjeg domara koji je bio na bolovanju. A povratkom 'starog' domara, Macuri je automatizmom istekao Ugovor o radu na određeno vrijeme.

Kao što je poznao, Macura se našao u fokusu javnosti, kada je ujutro 21. siječnja zatvorio ulazna školska vrata ne puštajući nastavnike i profesore u školu, nakon čega je intervenirala policija.

Kako je kasnije kazao Macura, na ovaj čin se odlučio iz očaja, jer je navodno bio izložen pritiscima oko izbora ravnatelja, na način da se od njega tražilo da kao član Radničkog vijeća glasa za Maju Morić, protukandidatkinju dosadašnjeg dugogodišnjeg ravnatelja Emila Božikova.

Također, prema riječima Macure, duboko ga je povrijedio verbalni napad kojemu je bio izložen od strane predsjednice Školskog odbora Simone Mesarek, koja mu je navodno zaprijetila gubitkom radnog mjesta.

A provedenom istragom, šibenska policija je Macurin čin nazvala perfomansom, bez namjere da bilo koga ugrozi. U policiji i Općinskom državnom odvjetništvu u Macurinom ponašanju nisu pronašli elemente kaznenog djela, kao ni elemente kršenja Zakona o prekršajima javnog reda i mira.

Inače, nakon što je za novog ravnatelja škole izabrana Maja Morić, dosadašnja nastavnica u šibenskoj OŠ 'Juraj Dalmatinac'. provedenim inspekcijskim nadzorom Ministarstva nisu utvrđene nepravilnosti oko izborne procedure i izbora ravnatelja.

-Prema inspekcijskom nalazu, nisu utvrđene povrede zakona ili drugog propisa u postupku izbora kandidata za ravnatelja Osnovne škole u Brodarici – kazano nam je u Uredu za odnose s javnošću Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Maja Morić na funkciju školske ravnateljice u Brodarici stupa 1. ožujka.

 

Izdvojeno

03. prosinac 2020 12:20