StoryEditorOCM
ŠibenikStablocid 2

Goran Bulat, direktor Gradskog parkinga: ‘Zasadit ćemo 24 nova stabla, oplemenit ćemo taj prostor‘

Piše M. P.
25. svibnja 2024. - 12:26

Nakon jutrošnje vijesti o posjećenim stablima na parkiralištu na Vidicima, ispred trgovine Tommy, reagirao je Goran Bulat, direktor Gradskog parkinga.

Bulat se čudi reakcijama građana, kao i medija, jer "sve piše u planu koji je objavljen u travnju".

- Ova tri stabla su morala biti uklonjena jer su podigli kolnik i ugrozili instalacije - kaže Bulat.

Prema njegovim riječima, na parkiralištu ispred i iznad Robne kuće Vidici bit će posađena 24 stabla duda (Morus plantifolia), kao i deset grmova Nerium oleandrum.

- Ta će stabla biti visoka tri metra, a zajedno s ostalim intervencijama, taj će prostor biti oplemenjen na jedan novi način - kaže Bulat.

Šibenčane šokirao prizor na Vidicima: ‘Srce me zabolilo kad sam ovo vidila‘

Što se samog parkinga tiče, imat će ukupno 132 mjesta od kojih su 5 mjesta rezervirana za osobe sa invaliditetom i 10 parkirnih mjesta za motocikle. Sukladno Odluci o korištenju gradskih parkirališta Gradskog vijeća Grada Šibenika iz 2001. godine, parkiralište je razvrstano kao javno parkiralište u 2. zone kojim je određeno da upravlja Gradski parking d.o.o. Naplaćivat će se 0,40 eura po satu.

Ukupna vrijednost radova je 54.982,57 eura (68.728,24 eura s PDV-om), a izvodi ih tvrtka ČIGRA d.o.o. koja je na natječaju ponudila najnižu cijenu i potom je izabrana za ovaj posao.

 

13. lipanj 2024 03:03