StoryEditorOCM
ŠibenikSvečano otvorenje Poljane

Glavni šibenski gradski trg spreman je primiti šetače i automobile: Organizatori posebnu pažnju posvetili poštivanju epidemioloških mjera

Piše šibenski.hr
25. lipnja 2020. - 12:34

Radovi na izgradnji logističkog centra i rekonstrukciji glavnog gradskog trga u Šibeniku su završeni. Poljana je spremna primiti prve šetače na površini i automobile u podzemnim etažama. Program otvorenja trajat će od petka, 26. lipnja do nedjelje, 28. lipnja i obuhvaća niz predavanja, izložbi, koncerata i prije svega, puno điravanja. Sama svečanost otvorenja održat će se u subotu, 27. lipnja, s početkom u 21 sat. Poljanu će otvoriti gradonačelnik Željko Burić, izvijestili su iz šibenske Gradske uprave.

Otvorenje Poljane proći će u znaku šibenskih kulturnih brendova. Nastupit će Šibenska narodna glazba, Šibensko pjevačko društvo Kolo, Gradski komorni orkestar, Plesni teatar Sjene, dječji zbor Zdravo maleni i Šuštine. Program će voditi glumci HNK u Šibeniku. Predavanja i izložbe organizirat će Muzej Grada Šibenika i Gradska knjižnica „Juraj Šižgorić“. Organizaciju i koncept otvorenja potpisuje JU „Tvrđave kulture“.

- Cilj programa je povezivanje prošlosti i sadašnjosti, tradicije i moderne te života i umjetnosti. Stariji Šibenčani će ponovo moći učiniti svoj najdraži đir, a javnosti će se predstaviti i dvije nove pozornice na otvorenom. Na prvoj etaži podzemnog logističkog centra, Udruženje hrvatskih arhitekata postavit će Godišnju izložbu ostvarenja hrvatskih arhitektica i arhitekata u 2019. godini. To je veliko priznanje za grad Šibenik i svojevrsna potvrda arhitektonske i umjetničke vrijednosti nove Poljane- kažu u šibenskoj Gradskoj upravi.

Inače, tijekom svečanosti otvorenja, u vremenu od 20 do 22 sata, promet Ulicom kralja Zvonimira i Ulicom Vladimira Nazora, bit će privremeno zatvoren kako bi se program odvijao nesmetano. Podzemna garaža bit će otvorena za građane od 23 sata, a tijekom vikenda parkiralište će raditi u probnoj fazi i neće se naplaćivati.

Iz šibenske Gradske uprave ističu kako su posebna pozornost posvetili organizaciji u uvjetima povećanog opreza zbog epidemiološke situacije. Događanja su organizirana na više različitih mikrolokacija i u različitim vremenima, u razmaku od petka do nedjelje, kako bi se smanjila koncentracija posjetitelja na istom mjestu. Nakon ceremonije otvorenja, dio programa će se proširiti na ostale gradske trgove i ulice. Na prilazima Poljani bit će postavljeni punktovi s dezinficijensima. Stolice pred izvođačima bit će postavljene uz propisani razmak, a građane koji će stajati na nogama i điravati Poljanom, pozivamo da budu odgovorni i vode računa o svom zdravlju i zdravlju naših sugrađana.

Podsjetimo, rekonstrukcija Poljane i izgradnja logističkog centra dio su projekta „Integrirana mobilnost na području grada Šibenika“. Ukupna vrijednost projekta iznosi 99.3 milijuna kuna od čega Europska unija iz operativnog programa Konkurentnost i kohezija sufinancira 73.8 milijuna kuna.

25. travanj 2024 00:33