StoryEditorOCM
Šibeniknavijači i malonogometaši humanitarci

Funcuti i MNK Šibenik 1983 velikog srca: Šibenskoj pedijatriji darovali "čuvara života djece"

Piše B.P.
6. veljače 2020. - 16:21

Dječjem odjelu Opće Bolnice u Šibeniku svaka donacija dobro dođe, naročito kada je riječ o uređaju poput pulsnog oksimetra, nazvanog "čuvarem života djece". Jednostavan je u primjeni, no vrlo koristan, budući da neinvazivno mjeri zasićenost krvi kisikom i nadzire otkucaje srca - kazala je dr. Nevenka Krvavica, šefica šibenske pedijatrije primajući poklon od predstavnika "Funcuta", navijačke udruge velikog srca.

Zahvalila se svim uključenim u tu akciju, podjednako i građanima koji su kupili ulaznice i omogućili donaciju, a darivatelje je pozdravila i dr. Sanja Jakelić, ravnateljica OB Šibenik.

- Zamisao je potekla od "Funcuta", a potom je malonogometni klub "Šibenik", čiji su osnivači, u prosincu odigrao humanitarnu utakmicu, kazao je Ante Devčić, predsjednik MNK "Šibenik 1983". Na pomoći u organizaciji toga susreta zahvalio se Udruzi "Juraj Dalmatinac", čiji je predsjednik Nikola Grubić također posjetio Dječji odjel, kao i Marko Bušac, predstavnik šibenskih navijača zajedno još s nekolicinom kolega iz Udruge.

Kako je istakao Devčić, na tome neće stati, nego će sličnim akcijama nastojati pomoći i ostalim bolničkim odjelima. Osim uređaja, darivatelji su pripremili punu oveću kutiju slatkih darova za malene pacijente toga odjela.

- Vrijeme je prehlada i viroza i naše sobe su pune ovih dana. Čak i drugo krilo, gdje je novorođenčad zajedno s majkama, kaže dr. Krvavica. BP

25. travanj 2024 11:49