StoryEditorOCM
Šibenikdojučerašnje kolege

Franko Vidović se narugao šefu šibenskog SDP-a: Ako je najveći problem grada najam trgova uz naplatu, onda Šibenik nema problema!

Piše Zdravko Pilić
10. lipnja 2022. - 15:43

Franko Vidović, saborski zastupnik koji je prije osam mjeseci prestao biti član SDP-a, te nastavio obnašati zastupničku dužnost kao nezavisni, udario je na svom 'fejsu' zvučnu kontru svom nekadašnjem stranačkom kolegi Tonču Restoviću.

Naime, Restović je u četvrtak na 7. sjednici Gradskog vijeća grada Šibenika prozvao gradonačelnika Željka Burića, da prostituira grad, dajući najljepše gradske trgove za 'privatne derneke', misleći na Trg između vijećnice i katedrale. - 'Prvi put ste to napravili kad ste ga dali parapolitičkoj organizaciji 'Juraj Dalmatinac',što nisam posebno problematizirao, misleći da je to dio trgovačke koalicije sa suverenistima, a sada je Trg dan nekoj agenciji za neki event. Moj prijedlog je da javne trgove grad ne iznajmljuje za privatne zabave, pa vas molim da to pokušate ispoštovati'.

Burić mu je odgovorio da se njegova gradska uprava ne bavi zabranama i neće zabraniti nikome ništa. Ni onima koji organiziraju neprimjerene koncerte na svete blagdane, prije mjesec dana, kada se dernečilo u centru grada, s namjerom. Pa, tako nema razloga da ih zabranimo bilo kome. A pogotovo ne onima kojima smo ih iznajmili u jasnoj demokratskoj proceduri. Vi znate da je to bio privatni parti, ja ne znam. Ja samo znam da smo to legalno i legitmno naplatili, i to ćemo raditi i dalje.' - kazao je Burić.

Kome je jasnu potporu – i kontru Restoviću - isti taj dan, objavom na svom fejsu, dao i Franko Vidović.

- 'Ako je najveći problem gradske uprave u Šibeniku i gradonačelnika Željka Burića najam trgova za "privatne derneke" uz dobru dodatnu naplatu (jer su ti trgovi ionako pod štekatima) onda Grad Šibenik zapravo nema nikakvih problema!' - napisao je Vidović.

20. travanj 2024 00:44