StoryEditorOCM
ŠibenikU organizaciji JU Priroda

Franka Baranović i Antonio Šunjerga iz "Ideariuma" dizajnirali novu klupu  - ovaj put za dojenje i prematanje beba i nazvali je Maa

Piše Šibenski.hr
26. srpnja 2019. - 22:11


U organizaciji šibensko-kninske Javne ustanove Priroda, u blizini dječjeg igrališta na šetnici u Kanalu sv. Ante postavljenja je Maa - klupe za dojenje i prematanje djece čiji su dizajneri Franka Baranović i Antonio Šunjerga, iz šibenskog dizajnerskog studija "Idearium". Klupom su, kažu, željeli prodonijeti promicanju dojenja i pozitivnom utjecaju na razvoj djeteta.

 
 


- Dizajn je zamišljen kao vanjska fotelja koju mame mogu u miru koristiti zaklonjene od pogleda. Površina za prematanje je dovoljno velika za prihvat bebe u opremu, a bočne obloge imaju perforirane kukice kako bi se mogle vješati razne torbe. Kod oblikovanja klupe prvenstveno se pazilo na sigurnost i funkcijonalnost te udobnost djece i odraslih kod njezina korištenja.

 

Dojenje i prematanje odvijaju se nesmetano i neovisno jedno o drugom. Dinamična i razigrana forma postignuta je upotrebom kompakt materijala u kombinaciji dviju boja - istaknuo je kreativni dvojac "Ideariuma" koji nam je proslijedio i fotografije klupe.


To je njihov najnoviji dizajnerski uradak. Ne tako davno, dizajnirali su i polivalentnu, inovativnu OK-klupu za bicikliste, simpatično odmorište za cijelu obitelj na kojoj se mogla zaigrati trilja, objedovati, pa i prileći, a k tomu je mogla prikupljati i kišnicu. U probnoj fazi kod Azimuta u Šibeniku bila je prava atrakcija, a kasnije je dospjela na odmorišta.

20. travanj 2024 08:26