StoryEditorOCM
Šibenikkomentar nakon dinama

Fra Lazar Perica: Kao Šibenčanin se sramim domaćih navijača, ispričavam se Hajduku!

Piše Šibenski.hr
18. svibnja 2022. - 14:14

Fra Lazar Perica je na svojoj stranici imena 'Živjeti vjeru' objavio zanimljiv komentar na zbivanja na utakmici Šibenika i Dinama. U njemu, među ostalim, govori:

'U Šibeniku je Dinamo iz Zagreba osvojio svoj 23 naslov prvaka u nogometu, čestitam im na pošteno osvojenom naslovu... Ono čega se sramim kao Šibenčanin je reakcija domaćih navijača, onih koji su prvenstveno došli navijati za Dinamo u Šibeniku. Dopuštam da svak ima pravo odabrati klub za koji će navijati, ali mi nije jasno da neko u Šibeniku može navijati za Dinamo protiv Hajduka. I to Hajduka koji ima takve navijače da je Dalmacija cila za Hajduk. Mi osjećamo tu bilo boju bez obzira što sam rođen u Šibeniku i trenirao sam u tom klubu. Ovdje nije bilo riječi o utakmici Šibenika i Hajduka koja odlučuje o prvaku nego o tome da netko ne može podnijeti Split, Hajduk iz kojekakvih razloga. Onda tu navode, nekakvo hrvatsvo, nehrvatstvo, okrenutost Zagrebu.'

Potom je dodao:

 - Drago mi je da će trener Šibenika dati ostavku. Naravno, kad tebi navijači, stadion, u tvom gradu skandira da si nekakav tovar. Tovar je simbol Dalmacije. I Šibenik i Zadar i Split su Dalmacija. To mi nije jasno nikako, ta mržnja, ta iskompleksiranost. Mene je bilo sram 200 metara od igrališta slušati takve stvari. Čestitam Dinamu, našem hrvatskom klubu, kojega podržavama u svemu, ne navijam ni najmanje za njih u domaćem prvenstvu. Ali ovo je bilo sramotno. U ime svih pravih Šibenčana Dalmatinaca, ja se ispričavam Hajduku, svim pravim istinskim navijačima Hajduka, ali isto tako vi nemojte uzeti da su to bili pravi Šibenčani i navijači Šibenika koji su se ovako ponijeli. Mir i dobro svima i čestitke Hajduku na izvrsnoj sezoni i želim im uspješan i nastup u Zagrebu da pokažu da nisu slučajno završili na drugom mjestu - zaključio je fra Lazar Perica.

26. travanj 2024 16:45