StoryEditorOCM
ŠibenikUz dan grada

Film „Šibenik za sva vrimena“ u produkciji KU „Šibenska kartulina“, kojeg je inicirala i osmislila učiteljica Ivana Guberina imat će dvije premijere

Piše šibenski.hr
25. rujna 2020. - 09:19

Zbog propisanih epidemioloških mjera projekcija dugo očekivanog filma „Šibenik za sva vrimena“ u produkciji Kulturne udruge „Šibenska kartulina“ imat će čak dvije premijere.

Za sudionike filma, sponzore i  predstavnike medija „Šibenik za sva vrimena“ bit će prikazan danas, 25. rujna,  s početkom u 19 sati u dvorani Interpretacijskog centra katedrale sv. Jakova Civitas sacra. 

Šibenčani će ga, pak, imati priliku pogledati na istom mjestu, u dvorani Civitas sacre u subotu, 26. rujna,  također u 19 sati.

Snimanje filma inicirala je i osmislila Ivana Guberina, učiteljica OŠ Jurja Šižgorića kojoj je „Šibenik za sva vrimena“ peto  autorsko i volontersko ostvarenje u sedmoj umjetnosti  inspirirano ljubavlju prema rodnom gradu. Svesrdno joj se pri kreiranju filma pridružila  šarolika ekipa zaljubljenika u Šibenik svih generacija.  Uz birane sugovornike, te kroz prepoznatljive kadrove grada, njegovo bogato materijalno i duhovno nasljeđe,  film uspoređuje život nekadašnjeg i današnjeg Šibenika. Pri tom donosi brojne zanimljivosti od kojih su neke svoje mjesto na filmskom platnu pronašli prvi put.

- Ususret blagdanu sv. Mihovila, našeg nebeskog zaštitnika kojega slavimo i kao Dan grada Šibenika, Kulturna udruga „Šibenska kartulina“ vas poziva na premijerno prikazivanje filma, kako bismo zajedno oživjeli sjećanja na našu prošlost i tradiciju, koja je  temelj naše snage i zalog za  budućnost, navodi se u priopćenju iz gradske uprave.

 

25. travanj 2024 09:08