StoryEditorOCM
Šibenikdruga faza radova

Evo kako napreduju radovi na uređenju Vrnaže: Valobran je postavljen, uređuje se obala komunalne lučice

1. prosinca 2017. - 15:03

Napreduje druga faza radova na izgradnji komunalne lučice Vrnaža koja je startala početkom kolovoza, a trebala bi potrajati još dva mjeseca i osigurati sveukupno 350 komunalnih vezova u Mandalini. Prema riječima Željka Dulibića, ravnatelja šibensko-kninske Županijske lučke uprave, prvim natječajem "teškim" 8,2 milijuna kuna, obuhvaćeno je uređenje 300 metara obale i postavljanje pontonskog valobrana. Drugi natječaj podrazumijeva investiciju od 2,5 milijuna kuna koja će osigurati postavljanje dviju sekcija pontona uz valobran.

– Izvođač radova u drugoj fazi je GPP Mikić koji je, kao najpovoljniji ponuđač, izabran i u prvoj fazi. Na sekcijama je angažiran NCP koji se jedini i javio na natječaj. Valobran je već postavljen, a čeka se završetak radova na uređenju obale. Zadovoljni smo dinamikom posla na terenu, to više što se istodobno postavljaju i instalacije struje i vode – kaže Dulibić.

– Druga faza radova u Vrnaži, inače, najskuplja je u cijelom projektu vrijednom sveukupno 50 milijuna kuna. Nakon treće i četvrte faze koja se planira okončati do 2020. godine Šibenik će dobiti ukupno 700 komunalnih vezova. Da bi se zadovoljile sve potrebe grada, međutim, trebalo bi biti otprilike dvostruko vezova.

Pravilnik koji je potvrdilo resorno Ministarstvo precizira tko može dobiti vez, a kako se radi isključivo o komunalnoj lučici u kojoj nema mjesta ni nautičkim, ni komercijalnim plovilima, to znači da je Vrnaža rezervirana za brodove građana Šibenika. Pri tome naglašavam da se podjednako tretiraju svi brodovi koji su registrirani u Lučkoj kapetaniji Šibenik, neovisno je li njihov vlasnik iz Mandaline ili Perkovića – bio je slikovit ravnatelj Županijske lučke uprave.

U trećoj fazi sagradit će se plato, otvoreni hangar i ulazna recepcija, a Vrnaža će dobiti i novu dizalicu, dok će se u završnoj fazi rekonstruirati obalni pojas sve do rampe Dogus grupe. 

20. travanj 2024 11:03