StoryEditorOCM
Šibeniksvečano otvorenje

Evo do kada ćete moći besplatno uživati u najnovijoj šibenskoj atrakciji

Piše Šibenski.hr
24. svibnja 2023. - 17:45

U petak 26. svibnja 2023. Posjetiteljski centar u kanalu sv. Ante službeno će biti otvoren za javnost te vas pozivamo da popratite otvaranje.

Svečani program otvorenja u uvali Minerska započinje u 13 sati pozdravnim govorima. Uzvanicima će se obratiti državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja dr.sc. Mario Šiljeg, državni tajnik u Ministarstvu kulture i medija dr.sc. Ivica Poljičak, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU dipl. ing Dragan Jelić, šibensko-kninski župan dr. sc. Marko Jelić, gradonačelnik grada Šibenika dr. Željko Burić te ravnateljica JU Priroda Šibensko-kninske županije, mr.sc. Anita Babačić Ajduk.

U 13.30 centar će biti svečano otvoren prigodnom sadnjom drveta ispred centralne zgrade Posjetiteljskog centra.

Izjave za medije predviđene su nakon ceremonije otvaranja centra.

Nakon toga uzvanici će obići sadržaje centra, sa naglaskom na stalni postav, izložbu „Dodir rijeke i mora“, a od 16 sati i 30 minuta, centar će biti otvoren i za građanstvo uz besplatan ulaz.

Povodom otvorenja za građane Šibenika biti će organizirane i dvije besplatne popodnevne vožnje brodom Ždrelac, koji kreće sa šibenske rive. Prvi polazak iz Šibenika predviđen je za 16 sati i 30 minuta uz povratak iz uvale Minerska u 18 sati i 30 minuta, dok je drugo isplovljavanje prema Minerskoj zakazano za 17 sati i 30 minuta uz povratak u 19 sati i 30 minuta.

Besplatne ulaznice za brod je potrebno preuzeti u Info centru Tvrđave sv. Nikole, na Obali dr. Franje Tuđmana 4, u četvrtak od 9 do 15 sati, a u petak 26.05.2023. od 10 do 17.00 sati.

Dani otvorenih vrata posjetiteljskog centra,,Kanal sv. Ante‘ ‘uz besplatan ulaz za sve potrajat će sve do kraja mjeseca, uz radno vrijeme centra od 9 do 16 sati svakog dana.

Podsjetimo, Javna ustanova Priroda Šibensko-kninske županije u sklopu EU projekta „Turistička valorizacija u kanalu sv. Ante – 2.faza“ nekadašnju je napuštenu zgradu u sklopu vojnog kompleksa Minerska pretvorila u moderno opremljen centar sa info pultom, suvenirnicom, atraktivnim multimedijalnim muzejskim postavom, višenamjenskom dvoranom za predavanja i uredima zaposlenika. Osim centralne zgrade posjetiteljskog centra, uređen je i caffe bar s otvorenom terasom i zimskim vrtom, poučna staza za slabovidne i slijepe osobe, te zgrada sa sanitarnim čvorovima.

Projekt „Turistička valorizacija u kanalu sv. Ante 2 faza“ ukupno je vrijedan 3.459.847,14 eura od čega je iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija osigurano 2.605.821,37 eura bespovratnih sredstava. Projekt su sufinancirali i Ministarstvo regionalnog razvoja te Fond za zaštitu okoliša.

Nositelj projekta je Javna ustanova Priroda Šibensko-kninske županije, a partneri na projektu su šibensko-kninska županija, Javna ustanova Razvojna agencija Šibensko-kninske županije i Turistička zajednica Šibensko-kninske županije.

16. travanj 2024 18:22