StoryEditorOCM
Šibenikhumanost

Ekipa ‘Poziva‘ obradovala štićenike šibenskih udruga ‘Aurora‘ i ‘Izvor ljubavi‘ koncertom Dalmatina

Piše Ivana Prgomet
23. prosinca 2023. - 19:21

Nakon što su lani pomogli rad štićenika dječjeg doma Lipik kojima je trebao novac za sanaciju krovišta, u sklopu rubrike "Poziv" Dnevnika Nove TV ekipa na čelu s urednikom Domagojem Mikićem i ove godine napravila je blagdanski specijal, ovaj put posvećen dvjema udrugama u Šibeniku - "Aurora" i Izvor ljubavi". 

image

Reporter Nove TV Domagoj Mikić

Matko Stanković

Udruga Aurora okuplja mlade i djecu s invaliditetom i bore se za ono njima najvažnije - integraciju u društvo. No, problema koje imaju je puno, a ovu godinu završavaju sa svega stotinjak eura na računu.

Kombi koji im je prijeko potreban za razna sportska natjecanja više nije pouzdan. O problemima udruge s Domagojem Mikićem razgovarala je Franka Žalac, članica udruge te Marijana Rajić, predsjednica udruge. Udruga pak za pomoć djeci s teškoćama u učenju "Izvor ljubavi" nakon 16 godina postojanja jedva preživljava, i to samo zahvaljujući mirovini njezine dugogodišnje predsjednice Majde Ivande.

Štićenici obiju udruga veliki su ljubitelji grupe Dalmatino, pa ih je ekipa "Poziva" iznenadila mini koncertom splitske grupe.

- Bili su jako emotivni. Vidjeti ih kako se vesele i plešu na omiljene pjesme, nešto je na što nitko ne ostaje ravnodušan - kaže nam Mikić kojem je to bilo jedno od najemotivnijih snimanja.

image

Štićenici udruga "Aurora" i "Izvor ljubavi"

Nova TV

- Uvjerili smo se, još prošle godine, kako nema većeg poklona od iskrenog osmjeha i veselja, posebno djece. Donijeti nekome radost u život, makar i nakratko, htjeli smo i ove godine. No, krajnji cilj je da zajedničkim snagama omogućimo ovim udrugama nesmetan rad, da im pomognemo kako bi one dalje nastavile pomagati drugima - poručuje Mikić.

Svi oni koji su u mogućnosti, od Badnjaka rad udruga mogu podržati pozivom na broj 060 9006 koji se plaća 66 centi plus pdv.

27. travanj 2024 10:56