StoryEditorOCM
ŠibenikMoja je bolja

Eh da su široke ruke i drugih dana: HDZ i SDP se natjecali čija je ljepša...pogača (FOTO)

15. travnja 2017. - 14:47

Lokalne političke stranke u subotu su se natjecale u podjeli pogača Šibenčanima. Točnije, HDZ i SDP. Eh, da su široke ruke i drugih dana,a ne samo uoči blagdana i lokalnih izbora, bili su komentari naših sugrađana.

Ali, isto nisu odbili darove čelnika političkih stranaka. U podjelu je najprije krenuo HDZ:

„Uskrs je blagdan koji donosi optimizam i veselje i dokazuje da svaka patnja i izazov imaju svoj smisao. U ozračju simbolike nade i ljubavi povodom ovog najvećeg kršćanskog blagdana svim vjernicima našega grada i županije upućujemo iskrene čestitke i želimo sretan i blagoslovljen Uskrs“, poručili su župan Goran Pauk i gradonačelnik dr. Željko Burić.

Župan šibensko-kninski Goran Pauk i gradonačelnik Grada Šibenika dr. Željko Burić tradicionalno su danas, na trgu ispred šibenskog Kazališta, darivali građane uskrsnim pogačama. Podijeljeno je 600-tinjak pogača koje je za ovu priliku osigurao Županijski odbor Hrvatske demokratske zajednice Šibensko-kninske županije.

Osim župana i gradonačelnika, pogače su dijelili i predsjednik Županijske skupštine Šibensko-kninske županije Nediljko Dujić, zamjenik gradonačelnika Grada Šibenika Danijel Mileta i drugi pripadnici javnog i političkog života grada Šibenika i Šibensko-kninske županije.

150 uskrsnih pogača donirano je i Caritasovoj pučkoj kuhinji kako bi svaka obitelj na svom stolu imala jedan od simbola Uskrsa.

Akciju podjele uskrsnih pogača tradicionalno, već desetak godina za redom, organizira Zajednica žena Hrvatske demokratske zajednice Šibensko-kninske županije „Katarina Zrinski“, čije su članice kroz cijeli Veliki tjedan obilazile potrebite obitelji u županiji i darivale ih jednim od simbola Uskrsa.

U kaciji su bili i čelnici šibenskog SDP-a. Kandidat za župana Šibensko-kninske županije, Franko Vidović i kandidat za gradonačelnika grada Šibenika, Josip Živković dijelili su građanima Šibenika uskrsne pogače.

Druženje s građanima započeli su na šibenskoj pijaci, a nastavili u Ulici Ante Starčevića, na Poljani, Kalelargi te na Rivi.

17. travanj 2024 22:01