StoryEditorOCM
ŠibenikHDZ-ova sugestija Dobroviću

Dujić predložio dva "stručnjaka" za Upravno vijeće NP "Krka" - imena nam nije htio reći

Piše Katarina Rudan
8. ožujka 2017. - 13:50

Nediljko Dujić, gradonačelnik Skradina i predsjednik županijskog HDZ-a, kako je početkom tjedna  i najavio na konferenciji za novinare, dostavio je imena osoba koje su po njemu kompetentne biti članovi upravnog vijeća ustanove kako što je nacionalni park.
- Prije dva dana dostavio sam ministru Slavenu Dobroviću imena dvije osobe koje po svojoj zvanju, stručnosti i iskustvu mogu odgovoriti na sve izazove koji stoje pred JU Nacionalni park "Krka". Ne mogu vam reći imena osoba, ali mogu da mi se ministar zahvalio i zamolio ako mogu pomoći da se u pronalaženje stručnih osoba za Upravno vijeće JU NP Kornati uključi lokalna sredina, dakle Murter. Moram naglasiti da sam to učinio kao gradonačelnik Skradina, a ne kao stranački čovjek, jer nacionalni park – ponavljam – mora biti iznad stranačkih interesa, rekao nam je Dujić.



Hoće li ministar Dobrović uvažiti Dujićeve prijedloge ostaje da se vidi i ako ih uvaži otvoreno je pitanje umjesto kojih dvoje članova će ih imenovati. Podsjetimo, Dobrović je razriješio člana Upravnog vijeća Nacionalnog parka "Krka" Slavena Ivića (HDZ) i na njegovo mjesto imenovao Ivanu Sučić, ženu načelnika Općine Ružić Josipa Sučića, člana stranke Loza koja je na platformi MOST-a i na čijoj se listi nalazio na zadnjim parlamentarnim izborima.


Kako je to imenovanje podiglo "veliku prašinu" u javnosti i uzburkalo šibensku političku scenu ministarstvo se oglasilo priopćenjem u kojem među ostalim stoji stoji da nijedna politička stranka nema svoju kvotu u upravnim vijećima nacionalnih parkova, te da je iznenađeno reakcijama lokalne podružnice jedne političke stranke koja svojim istupima nastoji isprovocirati sukob ondje gdje ga nema.



- Radi se o rotacijama koje su uobičajene unutar vijeća parkova. Imenovanje člana Upravnog vijeća NP Krke provedeno je sukladno propisima, a Ivana Sučić je izabrana jer je stručnjakinja za financije i ima certifikat za EU fondove, što je u ovom trenutku iznimno važno za NP Krku koji provodi i priprema značajne projekte koji će biti prijavljeni za EU sufinanciranje te kojima će se unaprijediti kvaliteta upravljanja parkom i infrastruktura za posjetitelje", navode u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike.
 





 

23. travanj 2024 23:53