StoryEditorOCM
Šibenikčuvari baštine

Društvo ‘Juraj Dalmatinac‘ dobilo prostor u staroj gradskoj jezgri: ‘Konačno. Ovo je najbolji dar za desetogodišnjicu djelovanja‘

Piše šibenski.hr
21. siječnja 2021. - 12:27

Zamjenik gradonačelnika Šibenika Paško Rakić, u pratnji predsjednika Društva "Juraj Dalmatinac“ Nikole Grubića i članova Društva, obišao je danas prostor u Ulici Frane Divinića koji je Društvu dodijeljen na korištenje. Društvo će tijekom 2021. godine prostor obnoviti i prenamijeniti za rad. Idejni projekt uređenja izradila je tvrtka Noir d.o.o. iz Šibenika, odnosno projektanti Angela Vlaić i Danijel Čogelja.

Uređenje prostora će se financirati donacijama i volonterskim radom članova. Već su ranije obavljeni razgovori s Konzervatorskim odjelom, nakon čega je izrađen projekt kojim je predviđeno da buduće društvene prostorije posjeduju multifunkcionalnu dvoranu, ured i prateće prostorije.

Podsjetimo, Grad Šibenik i Društvo "Juraj Dalmatinac“ prošle godine potpisali su Ugovor o korištenju prostora u vlasništvu Grada Šibenika.

- Grad Šibenik procijenio je da Društvo provodi aktivnosti na području promocije, edukacije i očuvanja kulturne baštine važne za naš grad, te mu je dodijeljen prostor za rad. Društvo će trenutno zapuštenu i derutnu konobu urediti o svom trošku- istaknuo je zamjenik gradonačelnika Paško Rakić.

Dodijeljeni prostor površine oko 56 metara četvornih nalazi se u Ulici Frane Divnića, u neposrednoj blizini Gradske vijećnice i Katedrale sv. Jakova.

- Ovo je najbolji dar Društvu za desetogodišnjicu djelovanja. Konačno imamo prostor u kojem će se članovi moći okupljati, družiti i razmjenjivati ideje. Trenutno je derutan i neugledan, ali sam uvjeren da će trudom članova uskoro bit pretvoren u prostor novih ideja i susreta. Društvo, ovim putem, zahvaljuje Gradu Šibeniku što je prepoznao naš kontinuirani rad i zalaganje te nam dodijelili ovaj prostor koji ćemo pretvoriti u naš dom - rekao je Nikola Grubić, predsjednik Društva "Juraj Dalmatinac".

23. travanj 2024 17:28