StoryEditorOCM
ŠibenikPlivački spektakl na šibenskom kupalištu

Drugi polumaraton u znaku ljepšeg spola: Bruna i Lorena kraljice Jadrije

Piše Petar Mikuličin
Snimio Damil Kalogjera
4. kolovoza 2018. - 19:31

Isplivan je drugi Jadrijski polumaraton. A prošao je u dominaciji djevojaka. U obje glavne utrke na postolju su završile pripadnice ljepšeg spola. Na 1500 metara Bruna Lokas bila je druga s vremenom 20 minuta i 46 sekundi, a na 500 metara slavila je Lorena Kadić s vremenom 7 minuta i 20 sekundi.

Najduža je utrka protekla, kako su jadrijaši zgodno primijetili, u prukljanskom obračunu. Prva dva mjesta su zauzeli Biličanin Toni Slavica (20 minuta i 35 sekundi) i Raslinka Bruna.

– Dobar je bio boj s Brunom. A i staza je bila odlična. Baš sam guštao plivajući na Jadriji – priznao je poslije utrke apsolutni pobjednik, 14-godišnji Toni Slavica, a njegove je dojmove potvrdila i dvije godine starija Bruna. Šlag na kraju bile su dječje utrke do 9, odnosno 12 godina. U njima su slavili Karlo Petek i Jure Desnica. Drugi se Jadrijski polumaraton plivao od "bazena" do "trampulina", kako jadrijaši zovu svoju najpoznatiju plažu i morsku skakaonicu. Sudjelovalo je ukupno 50 natjecatelja u utrci na 500 metara, 31 plivač u utrci na 1500 metara i 45 u dvije dječje utrke. Nagrađeni su i najstarija sudionica utrke, Gordana Beg (75 godina), i najmlađe, sestre blizanke Sara i Lea Radić Sejdinović (5 godina).

Zadovoljan je poslije održanih plivačkih utrka bio jedan od organizatora Zvonimir Bučević, poznat i kao basist grupe "Boa", a nekad i član "Parnog valjka". Zanimljivo, njegova je cijela obitelj uključena u organizaciju polumaratona na starom šibenskom kupalištu.
– Ove je godine sličan broj plivača kao i lani, ali smo organizaciju digli na višu razinu. Podijelili smo natjecatelje u nekoliko kategorija, organizirali više utrka. Drago mi je vidjeti da u utrci sudjeluju i bake, i didovi, i majke, i očevi, i djeca, i unuci, stari jadrijaši, poput Saše Runjića ili Mirka Merlaka... Nadam se da će ih idućih godina biti još više. Da će Jadrijski polumaraton postati tradicionalan. Po uzoru na onaj u Raslini, koji nam je, na neki način, i uzor. Podgrijavat ćemo tu vatricu, tako da za 100. rođendan Jadrije skuhamo pravu juhu, napravimo spektakl – kazao je slikovito Bučević, koji je, kao i autor ovih redaka, ispunio svoju "građansku dužnost" i otplivao svoju dionicu.

25. travanj 2024 12:52