StoryEditorOCM
Šibenikerasmus plus

Drugaši OŠ ‘Brodarica‘ proveli nezaboravan tjedan na Siciliji: posjetili su najveće kazalište u Italiji, učili, pravili tradicionalne kolače...

Piše Šibenski.hr
15. lipnja 2022. - 16:20

U sklopu Erasmus+ projekta "Soft skills for a better life" učenici 2. razreda OŠ "Brodarica" Lara Meri Zorčić i Frančesko Garma proveli su nezaboravan tjedan u Italiji, točnije na Siciliji. Domaćini  susreta bili su učenici osnovne škole u Bagheriji.

Lara Meri i Frančesko su sudjelovali u različitim aktivnostima u sklopu projekta poput izrade tradicionalnog kolača frutta martorana, programiranja loga projekta pomoću makey makey, keramičarske radionice... Posjetili su najveće kazalište u Italiji, Massimo Vittorio Emanuele, smješteno na Trgu Verdi u Palermu i jedno je od najvećih u Europi, a stigli su se i okupati na obali predivnog sicilijanskog grada Cefalù.

Posebnost ovog susreta je bila u tome što je riječ o završnom susretu, ali i posljednjoj aktivnosti ovog zanimljivog projekta.

Iako je OŠ "Brodarica" više od deset godina u Erasmus+ aktivnostima prvi put su se učenici drugog razreda hrabro uputili na putovanje i u svakom trenutku uživali zajedno sa svojim učiteljicama Ivanom Križanac i Marijanom Martinović.

27. travanj 2024 22:21