StoryEditorOCM
ŠibenikHDZ-ov POVRATNIK

Dragan Zlatović na čelu Gradskog vijeća

9. lipnja 2017. - 18:12

Bivši ravnatelj Kazališta, Dragan Zlatović, danas predavač na Veleučilištu u Šibeniku, bit će po svoj prilici predsjednik novog saziva Gradskog vijeća Šibenika. Predložit će ga osobno, kao vlastiti izbor, gradonačelnik Željko Burić, što nam je bez premišljanja i potvrdio. Inače, u Vijeću HDZ ima većinu, čak 13 od ukupno 25 vijećnika.

Zlatović je povratnik u aktivnu politiku iz koje je apstinirao godinama, a vraća se, kaže,na poziv skupine mladih ljudi koji su pred njega stavili veliki izazov i zamolili ga da se ponovo angažira kako bi zajedno proveli neke kulturne projekte u gradu.
Član je HDZ-a na čijoj je listi, pod brojem 11, i ušao u Gradsko vijeće. Rođen je u Šibeniku 1962., diplomirao je na Pravnom fakultetu u Zagrebu, a bio je ravnatelj šibenskog Kazališta čak 14 godina.

Prelazak na Veleučilište

Dužnost ravnatelja napustio je u studenome 2010. uz zanimljivo obrazloženje:
- Ovako dalje ne mogu, u nastalom okružju došao sam do razine iza koje prostora za mene više nema i samo se nadam da će moj nasljednik nastaviti raditi jednako kvalitetno kao moja ekipa i ja - objasnio je tada razloge svoga odlaska Zlatović.
Poznato je, međutim, da je bio izložen raznim pritiscima, pa objektivno i nije imao puno izbora. Tadašnja gradska vlast (SDP- HNS) odbijala je svaku insinuaciju da se pod svaku cijenu želi riješiti Zlatovića te se tvrdilo kako je to posljedica isključivo njegove odluke da se više ne kandidira za ravnatelja.

Prelaskom na Veleučilište posvetio se znanstvenom i stručnom radu, koautor je više knjiga napose iz oblasti prava intelektualnog vlasništva, trgovačkog i kazališnog prava, o čemu je objavio i 30-ak znanstvenih radova te više od stotinu stručnih radova u pravnim časopisima i zbornicima. Kako ističe, povratak u politiku nije shvatio kao novu rundu svoje političke karijere, nego tek kao izazov u kojemu želi testirati svoje mogućnosti u sinergiji s mladim ljudima i njihovim stremljenjima.

03. svibanj 2024 08:19