StoryEditorOCM
ŠibenikIz šibenskog Vodovoda

Doznajte kada će biti asfaltirana cesta od Vanjskog do Poljane; Iz komunalnog poduzeća najavili nove radove u širem centru grada

Piše šibenski.hr
29. travnja 2020. - 15:46

Unatoč situaciji izazvanoj širenjem virusa Covid-19 i mjerama donesenim u cilju sprečavanja njegovog širenja, radovi na projektu Aglomeracije nisu stali. Svakodnevnim praćenjem situacije, dobrim upravljanjem gradilištima i pridržavanjem svih preporuka Stožera civilne zaštite radovi nisu zaustavljeni ni na jedan da dan. Dapače, neke dionice su čak završene i prije rokova, što omogućuje da u neke dionice krenemo i prije nego li je bilo planirano. U vrijeme kad se polako ponovno okrećemo „normalnom“ životu, strojevi s glavne gradske prometnice sele se u druge dijelove grada.

Ulica kralja Zvonimira – trenutno se obavljaju završni radovi postavljanja horizontalne i vertikalne signalizacija i ugradnja LED rasvjete upozorenja na pješačkim prijelazima. Ispravljaju se uočeni nedostatci i od sutra će biti otvorena za sav promet.

Ulica Velimira Škorpika – je prošli tjedan otvorena za sav promet. Na ovoj dionici izgrađen je tlačni cjevovod od crpne stanice Mandalina do Uređaja za pročišćavanje otpadnih voda. Radovi na crpnoj stanici se dalje nastavljaju, ali oni neće utjecati na redovito odvijanje prometa. Na pojedinim dijelovima dionice zamijenjene su vodovodne i kanalizacijske cijevi, postavljene nove električne i telekom instalacije. Osim radova na izmjeni instalacija izvršeno je niveliranje ulice kako bi se poboljšala odvodnja oborinskih voda na cesti i rotoru za vrijeme većih kiša.

Ulica Stjepana Radića (Vanjski) – radovi na izmjeni vodovodnih i kanalizacijskih instalacija u sklopu projekta Aglomeracija, te ugradnji plinske instalacije bit će gotovi do 8. svibnja. Planirani radovi asfaltiranja se poklapaju sa završetkom radova na obodnim cestama oko Poljane pa će se taj dio asfaltirati zajedno.

Drvarska i Drniških žrtava – dijelovi Drvarske ulice i cijela Ulica drniških žrtava su završene, izmijenjena je vodovodna i kanalizacijska mreža, rekonstruirani priključci do kuća. Ulice su asfaltirane i vraćene u prvobitno stanje. Preostali dio Drvarske, prema Ulici Put tvornice, bit će završen do 8. svibnja.

Mariborska ulica – nakon višemjesečnog kašnjenja zbog problema s instalacijom cjevovoda, svi radovi su završeni. Vodovodna i kanalizacijska instalacije je postavljena, kanalizacijski i kućni priključci na novu vodovodnu mrežu su rekonstruirani. Ulica je asfaltirana, a urušeni potporni zid popravljen. Zahvaljujemo stanarima na strpljenju i ispričavamo se zbog neugodnosti izazvanih produženjem rokova radova.

Na stubama koje vode od Ulice Paška Trlaje do Obale obavljeni su svi radovi na postavljanju kanalizacijskih cijevi, te je spoj s kolektorskom cijevi na obali napravljen. Zamućenje mora koje se ovih dana moglo vidjeti u predjelu Dolca, nije fekalna već morska voda ispumpana iz iskopnog kanala. Nakon praznika pristupit će se rekonstrukciji stubišta, a završetak radova se očekuje do kraja svibnja.

Najava novih radova

Ulica Stipe Ninića – od ponedjeljka 4. svibnja započinju radovi na prvoj dionici od križanja s Ulicom Paške Trlaje do križanja s Drvarskom ulicom. Radovima na ovoj dionici predviđena je izmjena dotrajale vodovodne i kanalizacijske infrastrukture te ugradnja plinske instalacije do Osnovne škole Jurja Dalmatinca.
Tijekom izvođenja radova Ulica Stipe Ninića, od Doma zdravlja prema Crnici, bit će zatvorena za sav promet, a dijelovi na kojima se ne obavljaju radovi biti će otvoreni samo za stanare i vozila gradilišta. Ulicom Ive Zaninovića stanovnici ovog dijela grada moći će prometovati naizmjence, u oba pravca do parkirališta sv. Nedjeljica.
Iz pravca Njivica kroz Crnicu bit će dozvoljen dvosmjeran promet do gradilišta stanarima i vozilima gradilišta. Ostale vozače molimo da poštuju privremenu prometnu regulaciju i koriste obilazne pravce.

Ulica Paška Trlaje – 4. svibnja započinju radovi na izmjeni vodovodnih i kanalizacijskih cijevi. Ulica se zatvara za sav promet.

Ulica Jerka Machieda – od ponedjeljka 4. svibnja počinju radovi na izmjeni vodovodne i kanalizacijske mreže. Ulica se zatvara za sav promet osim stanarima koji će s voditeljem gradilišta dogovoriti poseban režim prometa.
Za sve ostale vozače promet iz pravca Šubićevca prema centru grada neće biti moguć cestom niz Gimaziju. Sav promet do centra će se usmjeravati na rotor Meterize, Ulicom kralja Zvonimira prema centru ili magistralom na ulaz Rokići, Ulicom prvog partizanskog odreda.

Miminac – planirano je da radovi na izmjeni kanalizacijskih i vodovodnih cijevi započnu nakon završetka radova na obodnim prometnicama oko Poljane. Ulica će se zatvoriti za sav promet osim za stanare s kojima će biti dogovoren poseban prometni režim.
 
Svi započeti radovi će trajati do 15. lipnja kada će se razmotriti stanje vezano za turističku sezonu te donijeti odluka o nastavku radova ili njihovom prekidu zbog povećanog turističkog prometa.

19. travanj 2024 23:52