StoryEditorOCM
ŠibenikPOGLEDAJTE TKO JE SVE BIO U UNEŠIĆU NA FEŠTI SVETOG JURE I DANU OPĆINE

Došlo pola Zagreba - general Mladen Markač, potpredsjednik Sabora Milijan Vaso Brkić, savjetnik predsjednice Ante Deur, državni tajnik Ivan Vukić Niper, Božo Kožul...(FOTO)

23. travnja 2017. - 21:50

Dan općine Unešić i blagdan Svetog Jure, njenog nebeskog zaštitnika, proslavljen je diljem Unešića onako kako to velika fešta i zaslužuje – radno i svečano. Održana je svečana sjednica opčinskog vijeća, a u crkvi Svetog Jure upriličena Sveta misa s tradicionalnom procesijom koja se kretala mjestom. U spomen na sve poginule hrvatske branitelje položeni su i vijenci podno spomen križa ispred crkve Svetog Jure.
Pored brojnih gostiju, njih nekoliko tisuća koji su tradicionalno feštali po kućama svojih unešićkih domaćina, od ranog jutra, kako je to red i dobar običaj koji se u zagori – a Unešić je njezino srce – ne napušta i ne zaboravlja, malu su kamenu općinu danas pohodile i brojne poznate face iz političkog života Hrvatske.
Među njima je kamera našeg foto-reportera još na svečanoj sjednici i u procesiji zabilježila Antu Deura, predsjednika Savjeta predsjednice republike za branitelje i predsjednika Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih brigada, generala Mladena Markača, ratnog zapovjednika hrvatske specijalne policije i haškog uznika, Milijana Vasu Brkića, potpredsjednika hrvatskog sabora, Ivana Vukića Nipera, ratnog zapovjednika 142. drniške brigade HV-a i državnog tajnika u Ministarstvu hrvatskih branitelja, Božu Kožula, jednog od bivših zapovjednika Tigrova, te župana Gorana Pauka kojem je danas rođendan. Stoga su domaćini, načelnik Živko Bulat i predsjednik općinskog viojeća Ante Božića, u Unešiću i njega iznenadili – rođendanskom tortom.

02. svibanj 2024 20:46