StoryEditorOCM
Šibenikodjeci afere gambino

Domovinski pokret odriče se veza s uhićenim Zmijanovićem i uzvraća HDZ-u: ‘Napadate nas za nedjelo vlastitog ‘preletačevića‘‘

Piše Šibenski.hr
8. rujna 2022. - 10:52

Nakon što je HDZ napao Domovinski pokret zbog navodnih prijateljskih veza između predsjednika DP-a Ivana Penave s uhićenim šibenskim odvjetnikom Branimirom Zmijanovićem, stigao je i odgovor.

Jučer je HDZ objavio: "Penava se trese zbog razokrivanja svoje koruptivne šibenske mreže! Nemoguće je da Penava nije znao za kriminal svog prijatelja Branimira Zmijanovića! Iza Zmijanovićeve rabote bjelodano stoji vrh Domovinskog pokreta! Stavljanje supruge uhićenog Zmijanovića na visoko mjesto na listu za #SaborRH nepobitni je dokaz da je vodstvo DP-a umiješano u ovu sramotnu aferu!"...

A danas se priopćenjem, odnosno objavom na Facebooku, oglasio i DP. Prenosimo njihovu reakciju u cijelosti:

"Vijest o uhićenju šibenskog odvjetnika Branimira Zmijanovića, zbog navodnog posredovanja između davatelja i primatelja mita u iznosu od petnaest tisuća eura (prije 10 godina) trebala bi prikriti pljačku INA-e tešku milijardu kuna, u režiji bliskih suradnika šefa HDZ-a i trenutačne Vlade – Andreja Plenkovića. I onda je najlakše kamen baciti na DP, iako se zapravo radi – o njihovom visokopozicioniranom članu na lokalnoj razini, aktivnom upravo u vrijeme počinjenja nedjela. Auuuuu, sad smo gotovi!

Supruga odvjetnika Branimira Zmijanovića, gospođa Ljiljana Zmijanović, ratna dragovoljka HOS-a i kandidatkinja s liste DP-a za Hrvatski državni sabor u  IX. izbornoj jedinici, izuzetno je časna i moralna žena. Upravo je zbog toga i bila nepodobna za ravnateljicu NP ‘Krka’ lokalnim HDZ-ovim uhljebima, koji predstavljaju sve suprotno od nje. Ljiljanin suprug, Branimir Zmijanović, učlanio se u DP u svibnju 2020. godine, a iz stranke izašao samo pet mjeseci kasnije – u studenom iste. Razlog za razlaz bilo je nepridržavanje stranačke politike i djelovanje kroz Gradsko vijeće Šibenika u skladu s politikom HDZ-a, a ne DP-a. Zmijanović kao da nikada nije niti napustio HDZ, a u njemu je bio, prema našim saznanjima, više od 15 godina! Napominjemo da je dotični i nakon odlaska iz DP-a, nastavio podupirati HDZ-ovu većinu kao gradski vijećnik lojalan lokalnoj politici Plenkovićeve partije. Naš bi narod rekao; Lesi se vratio kući!

Nama je drago, što smo nakon tako kratkog vremena prepoznali još jednog u nizu HDZ-ovih ‘preletačevića’, koje i inače redovito prepoznajemo, a HDZ-ovi mediji im osiguravaju petominutnu slavu čim DP pokrene neku hvale vrijednu inicijativu, a probriselski je agitprop odmah detektira kao opasnu za njihov ionako padajući rejting.

Duboka država imala je punih deset godina kako bi ‘spektakularno‘ otkrila navodno Zmijanovićevo nedjelo, a ono se dogodilo upravo u vrijeme kada je šibenski odvjetnik skupljao partijski staž kao visokopozicionirani član lokalnog HDZ-a! Međutim, ‘slučajno‘ su ga ‘otkrili‘ baš sada, kada bi dominantna tema morala biti pljačka INA-e - i nekoliko dana uoči velikog prosvjeda kojeg se u Plenkovićevoj partiji silno boje!

Nimalo slučajno, medijski kvazi-napadi na Domovinski pokret dolaze baš u trenutku kada je naše vodstvo pozvalo cjelokupno članstvo i brojne simpatizere da se u što većem broju priključe subotnjem skupu.

S istom spremnošću, s kojom ćemo se pojaviti na prosvjedu 10. rujna, nastavit ćemo i našu odlučnu borbu protiv dvoličnih licemjera i beskičmenih klimavaca koje oko sebe okuplja Andrej Plenković!"

 

17. srpanj 2024 07:06