StoryEditorOCM
Šibenikpočeli radovi

Dograđuje se staza uz Magistralu: bicikliranje od Šibenika do Brodarice bit će znatno sigurnije od 15. prosinca

Piše Toni Veljača
5. listopada 2021. - 12:23
Radovi na izgradnji biciklističke staze uz Jadransku magistralu od Šibenika prema Brodarici.  Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

Uskoro će se od Šibenika prema Brodarici moći sigurno krenuti pješke ili biciklom, i to po novoj pješačko-biciklističkoj stazi koja se gradi uz Jadransku magistralu.

Naime, Hrvatske ceste (HC) su započele s radovima dogradnje pješačko-biciklističke površine od raskrižja državne prometnice i Ulice Velimira Škorpika na Ražinama do skretanja za turističko naselje "Solaris".

- Izvođač je tvrtka "Sarađen" iz Stankovaca, a radovi obuhvaćaju dogradnju pješačko-biciklističke staze, sustava oborinske odvodnje i javne rasvjete - potvrdila je u razgovoru Irena Mudronja, voditeljica HC-ove tehničke ispostave u Šibeniku.

Projektom bi se trebao riješiti problem pješaka i biciklista, najugroženijih sudionika u prometu na toj dionici Magistrale koji su se kretanjem po kolniku dovodili u neposrednu opasnost s obzirom na visoku frekvenciju prometa u prigradskoj zoni, ne samo tijekom turističke sezone. Kako doznajemo, ugovor s građevinarima iz Ravnih kotara vrijedan je oko 4,8 milijuna kuna.

- Dužina zahvata radova je otprilike kilometar i pol, a rok za završetak je tri mjeseca, odnosno do 15. prosinca - zaključila je Mudronja.

26. travanj 2024 23:20