StoryEditorOCM
ŠibenikPrvo svjetsko "ptičje" zlato:

Dogradonačelnik  Danijel Mileta primio ornitologa Željka Krnčevića koji je osvojio zlatnu medalju na Svjetskom ornitološkom prvenstvu

Piše Šibenski.hr
31. siječnja 2018. - 15:16

Zamjenik šibenskog gradonačelnika Danijel Mileta primio je Željka Krnčevića, ornitologa i člana Udruge za uzgoj i očuvanje ptica Šibenik, ujedno i ravnatelja Muzeja grada Šibenika. Na nedavno održanom Svjetskom ornitološkom prvenstvu u Italiji, naime, Krnčević je osvojio zlatnu i brončanu medalju za kolekciju kanarinca vrste Rheilandera te kolekciju feosnih mutacija grlice.




- Ovo je prvi put da je u Šibenik stigla zlatna medalja sa Svjetskog ornitološkog natjecanja, stoga čestitamo gospodinu Krnčeviću na sjajnom uspjehu i promociji grada Šibenika. Rezultat je to njegova višegodišnjeg predanog ornitološkog rada - kazao je ovom prigodom dogradonačelnik  Mileta.





Željku Krnčeviću ovo je, inače,  četvrto sudjelovanje na Svjetskom ornitološkom prvenstvu, a ujedno i prva zlatna medalja.

- Konkurencija je zaista bila velika, a dodatan uspjeh je što medalje dolaze za kolekciju ptica, odnosno četiri iste ptice što nije nimalo jednostavno uzgojiti jer sve treba biti usklađeno - rekao je Krnčević istaknuvši kako se nada da će njegov uspjeh biti poticaj i drugim šibenskim ptičarima te daljnjem razvoju uzgoja ptica u Hrvatskoj.


19. travanj 2024 19:19