StoryEditorOCM
Šibenikgrad u koroti

Dogradonačelnik Mileta: Ne pamti se ovakva tragedija. Koloper je zadnja je osoba za koju bih pomislio da bi mogla počiniti takav zločin

Piše Branimir Periša
30. siječnja 2021. - 21:56

-Moj otac ima 75 godina i ne pamti ovakvu tragediju u gradu! – s tim je riječima Danijel Mileta, pomoćnik gradonačelnika započeo svoju izjavu o sumanutom pohodu Branka Kolopera s automatskom puškom čiji su rafali za kratko vrijeme odnijeli četiri života da bi ubojica na kraju, presudio i samome sebi.

- Ne vjerujem da će se ovo više ikada ponoviti, budući da je naš grad prema sigurnosnim kriterijima pri samome vrhu u zemlji, a promatrajući isključivo tehnički, policija je riješila slučaj praktički za jedno poslijepodne. Nećemo postati grad slučaj, umiruje Mileta sugrađane, a i sustav tehničke zaštite koji uvodimo putem videonadzora sigurno će pomoći ne samo u otkrivanju, nego i prevenciji zločina.

- No, tragično stradanje naših sugrađana dugo će nam potresati srca. To su ljudi koje smo poznavali, koji su dali svoj obol ovome gradu kao stručnjaci i poduzetnici. Oni su osobe koje su u našoj sredini svakako ostavile traga, naglasio je Mileta.
Teški delikti kod nas su vrlo rijetki, podsjetio je, a slično je na šibenskoj Poljani izjavio i jednoj nacionalnoj televiziji, nešto podalje od grupica građana koji su i sinoć izašli u šetnju i družili se u uobičajenim kružocima.

Grad je bio tih i gotovo pust, pritisnut teretom nemilih događaja, a Mileta je naročito potresen, jer je pod mecima Branka Kolopera sjedeći u svome automobilu stradao Tedi Slamić, njegov dobar prijatelj još iz srednje škole.

Iza sebe je ostavio suprugu i dvoje malodobne djece, njegova tvrtka bila je najveći poslodavac u županiji, a i Branka Kolopera, koji na kraju presudio i sebi, pamtimo kao jedno vrijeme uspješnog poduzetnika i podupiratelja šibenske odbojke. Što je motiviralo Kolopera na taj užasni čin, ne znam, na to bi mogli odgovoriti psihijatri, no on je posljednja osoba za koju bih mogao pomisliti da bi bila u stanju napraviti tako grozni zločin, zaključio je l Mileta.

20. travanj 2024 10:03