StoryEditorOCM
Šibenikveliki projekt

Dogradnja gata Vrulje dobro napreduje: putnici u Šibeniku napokon će se imati gdje skloniti od kiše i ostaviti prtljagu

Piše Šibenski.hr
25. rujna 2023. - 10:45

U srijedu, 27. kolovoza 2023. godine s početkom u 10:00 sati u Kući umjetnosti Arsen (Obala hrvatske mornarice 1, 22 000 Šibenik) održat će se konferencija u sklopu projekta „Dogradnja gata Vrulje u sklopu pomorsko-putničkog terminala (PPT) u luci Šibenik (III. faza zahvata)“ čiji je nositelj Lučka uprava Šibenik.

O dosadašnjim rezultatima i značaju projekta, čijom će se realizacijom unaprijediti luka i odvijanje putničkog prometa, govorit će potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ravnatelj Lučke uprave Šibenik Paško Dželalija, projektantica Sunčana Rapaić (de Architekten Cie) te predstavnik izvođača radova Antonio Perica (Minigradnja d.o.o.). Nakon konferencije za medije predviđen je obilazak gradilišta pomorsko-putničkog terminala.

Cilj projekta „Dogradnja gata Vrulje u sklopu pomorsko-putničkog terminala (PPT) u luci Šibenik (III. faza zahvata)“ je izgradnja pomorsko-putničkog terminala kao dogradnja gata Vrulje u luci Šibenik. Pomorsko-putnički terminal će omogućiti putnicima prostor zaštićen od vremenskih neprilika za odlaganje prtljage, kupnju karata, korištenje sanitarnih čvorova, dobivanje informacija o putovanju itd.

Projektom se zadovoljavaju zahtjevi za poboljšanje usluge prijevoza putnika tijekom cijele godine bez obzira na pritisak turizma, što će povoljno utjecati na dostupnost zapošljavanja, obrazovanja, medicinske skrbi i drugih javnih usluga otočnim zajednicama te poboljšanje integriranosti hrvatskih otoka u širu prometnu mrežu.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 8.210.384,52 EUR, a sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Kohezijskog fonda.

01. svibanj 2024 08:19