StoryEditorOCM
ŠibenikTvrđava sv. Nikole

Do 30. lipnja posjetite šibenski spomenik Svjetske kulturne baštine po promotivnim cijenama: Evo kada polaze brodovi s mula Krke

Piše šibenski.hr
15. lipnja 2020. - 10:49

Tvrđava sv. Nikole, jedinstveni spomenik Svjetske kulturne baštine pod zaštitom UNESCO -a, od ponedjeljka je moguće posjetiti po promotivnim cijenama sve do 30. lipnja, u organizaciji Javne ustanove PRIRODA Šibensko-kninske županije.

Ulaznice se mogu kupiti na prodajnom mjestu na adresi Obala dr. Franje Tuđmana 4 u Šibeniku ili na web shop-u na stranici www.kanal-svetog-ante.com

- Brodska vožnja započinje na šibenskoj rivi prema unaprijed utvrđenoj satnici, na relaciji od mula ,,Krke'' do tvrđave sv. Nikole. Tijekom vožnje kroz kanal sv. Ante, posjetitelji će moći upoznati povijesne i prirodne znamenitosti dijela značajnog krajobraza Kanal-Luka u Šibeniku. Predviđeno razgledavanje tvrđave sv. Nikole uključujući i vožnju brodom kroz kanal sv. Ante, traje oko 1 i po sat. Posjetiteljima su na raspolaganju pratitelji i audiovizualni višejezični mobilni vodiči sa slušalicama, preko kojih na točno određenim točkama dobivaju informacije o lokalitetu. Multimedijalni vodiči, podjednako zanimljivi svim generacijama, ove su godine obogaćeni s još više zanimljivih informacija o izgradnji i životu na tvrđavi, a uključuju i nove točke proširene stvarnosti i video igru- kazala je Anita Babačić- Ajduk, ravnateljica Javne ustanove 'Priroda' Šibensko- kninske županije.

Podsjetimo, 2017. tvrđava sv. Nikole upisana je na Popis svjetske baštine UNESCO-a u sklopu zajedničke transnacionalne nominacije ''Obrambeni sustavi Republike Venecije u razdoblju od 16. do 17. stoljeća'', koju još čine obrambeni sustav Zadra, utvrđeni grad Bergamo, utvrđeni grad Peschiera del Garda i grad-tvrđava Palmanova u Italiji, te grad Kotor u Crnoj Gori. 2019. otvorila je svoja vrata za posjetitelje, a radi zahtjevnih restauratorsko-konzervatorskih radova, za sada se može posjetiti isključivo morskim putem, brodom u organizaciji Javne ustanove Priroda Šibensko-kninske županije.

Raspored polazaka broda sa šibenske rive do 30.06.2020. na relaciji od mula ,,Krke'' do tvrđave sv. Nikole je u 9, 11:30 i 14 sati.

- Zbog još uvijek aktualnih preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, broj mjesta na brodu je ograničen. Preporučujemo upotrebu vlastitih slušalica za mobilne uređaje prilikom korištenja multimedijalnih vodiča- zaključila je Babačić- Ajduk.

03. svibanj 2024 03:36