StoryEditorOCM
Šibenikuključila se i policija

Djed mladića koji je preminuo u šibenskoj bolnici: Još čekamo nalaze, želimo znati istinu! Kad smo bili kod njega rekli su nam da spava, je li već onda bio mrtav?

20. rujna 2019. - 13:57

– Ni nakon jučerašnjeg sastanka s predstavnicima OB-a Šibenik nismo ništa pametniji, odnosno ni dalje ne znam uzrok smrti svoga 19-godišnjeg unuka Loressantea Miškova, koji je nakon operacije krajnika (tonzila), iz još uvijek neutvrđenih razloga preminuo u OB-u Šibenik – kazao nam je Ive Miškov, djed preminulog mladića.

– Iako je Povjerenstvo za unutarnji nadzor OB-a Šibenik završilo sa svojim radom te donijelo zaključke, mi nikakvu dokumentaciju ni zaključke jučer nismo dobili u pisanom obliku. Rečeno nam je kako će nam sva dokumentacija biti naknadno poštanski dostavljena – dodatno je kazao Miškov.

Kako smo već pisali, tragični događaj se zbio u šibenskoj bolnici 5. rujna, nedugo nakon operacije krajnika, kada je iz još uvijek neutvrđenih razloga u bolničkom krevetu preminuo nesretni mladić.

Prema neslužbenoj informaciji, mladić je preminuo zbog edema pluća (voda u plućima). No, da bi se upotpunio obdukcijski nalaz, prema riječima dr. Sanje Jakelić, ravnateljice OB-a Šibenik, potrebno je bilo pričekati dodatne patohistološke analize koje su zatražene od KBC-a Split.

– Mene je kao djeda osobno zanimalo je li medicinska sestra kojoj je radno mjesto bilo na odjelu gdje je preminuo moj unuk, njega obilazila u bolesničkoj sobi toga dana između 13 i 14 sati, nakon operacije, odnosno jesu li mu kontrolirali životne funkcije koje su bili u obavezi kontrolirati. Naime, anesteziolog je u svom nalazu napisao kako su mu se morale kontrolirati životne funkcije, kao što su EKG, puls i disanje... U trenutku kada smo ja i moj sin (mladićev otac) bili kod njega u bolnici, oko 13.30, i kada je on, kako su nam rekli, spavao, nikakve životne funkcije njemu nisu mjerene, odnosno nije bio priključen ni na kakav monitoring. Tek smo vidjeli da dobiva infuziju. Tko zna je li već onda bio mrtav? – pita se Ive Miškov.

Odgovore na svoja pitanja još nisu dobili.

– Na jučerašnjem sastanku nam je rečeno da je medicinska sestra obilazila moga unuka i da su mu kontrolirane životne funkcije, ali da oni to ne zapisuju u medicinskoj dokumentaciji i da to jednostavno nemaju zapisano. Ja u to ne mogu vjerovati, jer koliko znam, sve se zapisuje u dokumentaciji. Ujedno, rečeno nam je da je dokumentaciju izuzeo i inspektorat Ministarstva zdravstva i da je njihov nadzor započeo 18. rujna i da ćemo i od njih dobiti nalaz nadzora. Kada će to biti, to nitko u OB-u Šibenik ne zna – kazuje Miškov.

Prema riječima našeg sugovornika, i policija se uključila u cijelu ovu tužnu priču.

– Zvali su nas iz šibenske policije, moj je sin razgovarao s njima i kako su nam rekli na sastanku u šibenskoj bolnici, policija je uzela medicinsku dokumentaciju moga unuka iz šibenske bolnice. Želimo samo znati istinu – zaključuje Ive Miškov.

'Inspekcija još traje'

Do ravnateljice OB-a Šibenik dr. Sanje Jakelić jučer nismo uspjeli doći, njezina tajnica nam je jučer u dva navrata rekla kako je ravnateljica zauzeta. Dobili smo i mail koji prenosimo u cijelosti:

"S obzirom na iskazani interes javnosti vezano za neželjeni događaj kada je u Općoj bolnici Šibensko-kninske županije, dana 5. rujna 2019. godine, nakon operacije tonzilektomije preminuo mladi pacijent, obavještavamo vas da je Povjerenstvo za unutarnji nadzor Opće bolnice Šibensko-kninske županije završilo sa svojim radom te donijelo zaključke, ali je dana 18. rujna 2019. godine započet nadzor od strane inspektorata Ministarstva zdravstva koji je i dalje u tijeku. Do završetka inspekcije Ministarstva zdravstva Opća bolnica Šibensko-kninske županije neće davati nikakve informacije vezano za neželjeni događaj."

26. travanj 2024 14:41