StoryEditorOCM
ŠibenikRadi se u Zatonu i Šibeniku

Dječjim vrtićima Veslo, Građa i Šibenski tići uskoro novo ruho

Piše Katarina Rudan
20. lipnja 2019. - 23:17

Kao što je i najavljeno krajem travnja, prigodom potpisivanja ugovora s izvođačem radova, splitskom tvrtkom "Reliance", poslovi na uređenju okoliša Dječjeg vrtića "Veslo" u Zatonu službeno su krenuli početkom lipnja, a veći obim radova u okolišu krenut će početkom srpnja, kad u vrtiću ne bude djece. Sve što je planirano trebalo bi biti gotovo za 45 dana.

 

 

Projektom je predviđeno uređenje stubišta i ulaznog platoa dječjeg vrtića, postavljanje uređaja za vertikalni transport osoba s invaliditetom te klupa i sprava za igranje s antitraumatskom podlogom. Bit će posađeno i zelenilo u okolišu objekta te uređen sustav slivnih voda, a kad se bude radila energetska obnova zgrade, u kojoj se na prvom katu nalazi i područna osnovna škola, krov se neće mijenjati ali će se bolje izolirati te ugraditi LED rasvjeta u cijelom objektu.

 

 

- Ukupan iznos investicije uređenja okoliša vrtića u Zatonu je 1.184.000 kuna, od čega je Grad Šibenik ostvario sufinanciranje u iznosu od 60 posto ili 706.000 kuna od Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Spreman i projekt energetske obnove zgrade DV-a "Veslo", koja podrazumijeva uređenje fasade, prozora i vrata te kvalitetniji sustav grijanja. Čekamo objavu natječaja mjerodavnog ministarstva, na koji ćemo onda projekt i prijaviti - kaže zamjenik šibenskog gradonačelnika Danijel Mileta.

Cjelodnvni program

Podsjetimo, do prije dvije godine vrtić u Zatonu, koji je u sastavu gradske ustanove Dječji vrtić "Smilje", imao je samo petosatni program, a tada se pokazala potreba otvaranja cjelodnevnog boravaka, tako da su danas jedini područni odjel gradskog vrtića izvan grada koji ima cjelodnevni boravak. U vrtiću je trenutno tridesetak djece, među kojima je desetero budućih prvašića.
Kad se radi o energetskoj obnovi gradskih dječjih vrtića, navedimo da radovi na objektima vrtića "Građa" i "Šibenski tići" idu planiranom dinamikom, dok su se na centralnoj zgradi vrtića "Vidici" odužili.

- Na objektu vrtića "Građa" fasaderski radovi su izvedeni 95 posto, a nakon 1. srpnja, kad djeca iziđu iz vrtića, kreću unutarnji radovi, odnosno izolacija potkrovlja, radovi na plinskim instalacijama, solarnim kolektorima i LED rasvjeti. Na objektu Dječjeg vrtića "Šibenski tići" fasada je u potpunosti završena i stari prozori zamijenjeni su novima od PVC materijala. Nakon 1. srpnja, kad djece ne bude niti u tom vrtiću, promijenit će se sva rasvjeta energetski učinkovitijom LED rasvjetom te ugraditi sustav plinskog grijanja, za što će trebati i plin dovesti s glavne ceste - kaže Mileta.

 

 

Radove na ova dva vrtića izvodi građevinska tvrtka Jukić-Dom d.o.o., koja je kao najpovoljniji ponuditelj odabrana postupkom javne nabave i s kojom je ugovor o izvođenju radova potpisan početkom travnja ove godine. Vrijednost radova na energetskoj obnovi DV-a "Šibenski tići" iznosi nešto više od milijun kuna, dok je vrijednost radova na obnovi DV-a "Građa" oko pola milijuna kuna bez PDV-a. Grad Šibenik je za energetsku obnovu ova dva vrtića na natječaju Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja dobio ukupno 957 tisuća kuna, a ostatak se financira iz gradskog proračuna. Radovi trebaju biti gotovi tijekom ljeta, prije početka nove pedagoške godine.

24. travanj 2024 08:12