StoryEditor
ŠibenikOdlična sezona

Digitalni nomadi oduševljeni Trokutom: za sada 38 stalnih stanara u Centru, evo kako se možete prijaviti za stol u inkubatoru

Piše Katarina Rudan
27. rujna 2021. - 11:54
Nikša Stipaničev/Cropix

Ovo ljeto Trokut je posjetilo više od 40 digitalnih nomada, većinom stranaca, a njihov prosjek boravka u tom šibenskom Centru za nove tehnologije i poduzetništvo je bio 18,5 dana. Dok su neki od njih bili samo u prolazu, drugi su odabrali Šibenik kao destinaciju za duže ljetovanje.

Svi koji su ga posjetili ovo ljeto, međutim, bili su oduševljeni prostorom i njegovim tehničkim potencijalom, osobito brzinom interneta, te su izrazili zadovoljstvo što Šibenik uopće ima takav sadržaj.

Zadovoljni su bili i sudionici dječjih STEM kampova. Iz Trokuta javljaju da su jako ponosni na “njihove Trokutiće” jer su pod budnim okom učitelja Ivana sve sami programirali, dizajnirali u 3D-u i održali natjecanje robotića. Također su se zahvalili Američkoj Ambasadi u Zagrebu koja im je omogućila opremu za održavanje spomenutih radionica u kojima su prošli sve važne elemente STEM-a.

Prva nagrada

Uspješnu sezonu u Trokutu zaokružila je sjajna vijest da je Trokut osvojio prvu nagradu za nacionalnog pobjednika u kategoriji “Ulaganje u poduzetničke vještine” za europsko natjecanje 2021. godine.

- Osvajanje ove nagrade je potvrda našeg rada i potvrda dugoročne strategije Grada Šibenika. Osobito mi je drago što su nas prihvatili poduzetnici i što smo zaista postali prepoznatljivi Centar poduzetništva, inovacija i edukacija. Ova nagrada je dodatna motivacija da nastavimo sa svojim radom i što više pridonesemo poduzetničkoj zajednici - kazala je Diana Mudrinić, direktorica Trokuta.

Za podsjetiti je, inače, da najvažniji dio Trokuta čine njegovih 38 stalnih stanara. Za one koji bi im se željeli pridružiti iz Trokuta poručuju da mjesta ima.

- Dovoljno je da se javite na adresu elektroničke pošte info@trokut.eu i osigurajte vlastiti stol u inkubatoru za nove tehnologije jer early bird popust od 50 posto na sve pakete ističe za mjesec dana - pozvali su iz Trokuta nove stanare.                                                            

item - id = 1130371
related id = 0 -> 1138346
related id = 1 -> 1138337
27. listopad 2021 21:15